IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Издадоха строително разрешително за Лот 4 на магистрала „Тракия“

Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ се подписва договорът с изпълнителя на строителството на участъка от Ямбол до Карнобат на магистралата

15:12 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Издадоха строително разрешително за Лот 4 на магистрала „Тракия“

Вече има издадено строително разрешение за Лот 4 на магистрала „Тракия", съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се подписва договорът с изпълнителя на строителството на участъка от Ямбол до Карнобат на магистралата - Сдружение „Тракия IV" с водещ партньор „Холдинг Пътища". Разрешението е било подписано и издадено вчера, уточни Плевнелиев, съобщиха от МРРБ.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи по усвояването на пет големи държавни инвестиционни заема, коментира Плевнелиев, като припомни, че между тях са заема от Световната банка (СБ) по програмата „Транзитни пътища 5" и от Германската банка за възстановяване и развитие, със средства по който ще се укрепват свлачища.

Само за проекти за ремонт на пътищата по линия на СБ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) са необходими за 2011 г. около 500 млн. лева, посочи министърът. Той информира, че се предвижда удължаване на срока на споразумението със Световната банка за ремонт на пътища от 2011 г. до края на 2013 г.

Министър Плевнелиев съобщи, че утре ще има среща в Министерството на финансите, на която ще бъдат обсъдени държавните инвестиционни заеми за 2011 г., както и бюджетът на МРРБ за следващата година. Други работни срещи ще има в петък и в началото на следващата седмица, за да има яснота по тези теми от гледна точка на финансовото министерство, обясни Росен Плевнелиев, като допълни, че намеренията са в края на септември законът за бюджета за 2011 г. да бъде внесен в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още