IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назначиха нов зам.-директор на митниците

Борислав Борисов заема овакантения пост на Красимир Николов, който в края на август напусна митниците

15:49 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Назначиха нов зам.-директор на митниците

По предложение на директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов и със заповед на министъра на финансите Симеон Дянков за заместник-директор на Агенция „Митници" от днес е назначен Борислав Борисов, съобщиха от митниците.

Борисов поема ресора на напусналия в края на август системата поради преминаване на друга работа Красимир Николов и ще отговаря за митническите режими и процедури, акцизите и информационните системи.

Борислав Борисов работи в системата на митниците от 1995 г. От 2002 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури" през 2002 г. Борисов е сред изпълнителите на проекта „Създаване на правен и административен капацитет за администриране на акциза изцяло от митническата администрация". Специализирал е транзитни и митнически процедури, както и митнически икономически режими във Франция, Австрия и Швейцария.

Дирекция „Митнически режими и процедури", която Борислав Борисов оглавява през последните девет години, участва в разработването на митническата политика на ниво митнически съюз, както и в създаването на специализираното митническо национално и европейско законодателство. До 2009 г. част от дирекцията е и отдел „Акцизи", който през миналата година се отдели като самостоятелна дирекция в Централно митническо управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още