IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия официално потвърди интерес за участие в АЕЦ Белене

По разпореждане на премиера Бойко Борисов Министерството на икономиката и енергетиката ще предостави на сръбските си колеги необходимата информация по проекта

16:32 | 23.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Сърбия официално потвърди интерес за участие в АЕЦ Белене

Сърбия е заинтересована да участва в строителството на АЕЦ Белене като един от инвеститорите в него.

Това се казва в писмо на министър–председателя на Република Сърбия Мирко Цветкович до премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

В писмото си сръбският премиер изразява желанието на министерството на енергетиката на Сърбия да се запознае с документацията по проекта АЕЦ Белене. Предвижда се след това компетентните органи на сръбската страна да вземат окончателно решение за участие в реализацията на обекта.

По разпореждане на министър–председателя Бойко Борисов, Министерството на икономиката и енергетиката ще предостави на сръбските си колеги необходимата информация в кратък срок.

Преди две седмици сръбски вестник съобщи, че страната ще се опита да увеличи участието си в АЕЦ Белене от предложените й от българското правителство 1-2% на най-малко 5%.Тогава сръбският енергиен министър Петър Шкундрич коментира, че Сърбия е заинтересована да участва в изграждането на АЕЦ Белене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 33 rate down comment 8
Lucifer
преди 13 години
Майтап бе Уили, сърбите а евентуално и македонците са най-сериозните европейски инвеститори на АЕЦ-Белене у нас, направо да си умреш от смях...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 8
Nabludatel777
преди 13 години
Супер !!! Бомбандираната Сърбия , воюващата Сърбия , Сърбия дето не е в Евросаюза има пари да участвува в АЕЦ ..., а ние на тях ще разчитаме. Не , че сръбските пари няма да са руски долари ама нейсе ние не разбираме тия работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още