IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 250 хил. лв. санкции наложиха регионалните екоинспекции през януари

Най-тежките глоби са за замърсяването на реките Асарелска и Банска Луда Яна

12:39 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Над 250 хил. лв. санкции наложиха регионалните екоинспекции през януари

През януари експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са проверили 737 обекта и са дали 564 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Съставени са 80 акта и са издадени 97 наказателни постановления на обща стойност 252 550 лева. Наложени са 28 санкции за замърсяване на околната среда над допустимите норми.

Постъпилите суми по наложените санкции, в това число и за предходни месеци, са общо 110 000 лева.

За допуснатото замърсяване с тежки метали на реките Асарелска и Банска Луда Яна РИОСВ-Пазарджик е наложила санкция от 50 000 лева на "Асарел Медет" АД. За замърсяване на река Малък Искър РИОСВ-София е издала наказателно постановление на "Елаците мед" АД за 4000 лева. За неизграждане на пречиствателно съоръжение РИОСВ-Хасково е наказала "Тера Тангра" ООД с 2000 лева.

В началото на тази година регионалните инспекции в Пазарджик и Враца са санкционирали с по 1000 лева шест физически лица за незаконна сеч в резерватите "Купена" и "Врачански карст". За незаконен превоз на отпадъци през границата от Гърция за България РИОСВ-Благоевград е издала шест наказателни постановления на физически лица, всяко за 5000 лева.

За неизпълнени условия от комплексни разрешителни са наложени санкции в размер на 10 000 лева на "Елхим искра" АД (Пазарджик), "Неохим" АД (Хасково) и "Ел Бат" АД (София). РИОСВ-София е издала наказателно постановление за 5000 лева на едноличен търговец за неизградена система за улавяне на бензинови пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още