IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Замразяват акциза на цигарите до 2015 година

Проект на правителството цели акцизът на тютюневите изделия да не се променя през следващите 4 години

14:33 | 02.06.11 г. 1
Замразяват акциза на цигарите до 2015 година

Акцизът на цигарите няма да бъде повишаван през следващите 4 години.Това обяви министърът на финансите Симеон Дянков на международен форум за противодействието на контрабандата, съобщи Dnes.bg.

Според финансовия министър задържането на акциза е част от плана на правителството, реализиран след 2009 г., Според този план драстичният скок в цените на цигарите реално беше извършен през 2010 г. Целта е в годината след кризата да няма промяна в акциза, така че да не се отрази върху инфлацията.

Дянков добави, че страни, които са предприели подобна мярка, през следващите години ще имат под средната за Европа инфлация.

Контрабандата на цигари е основният проблем за страните от Европейския съюз, обяви по време на конференцията директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Според него контрабандата на цигари има няколко аспекта – въвеждане на цигари в България от трети страни; въвеждане на цигари през вътрешните граници и търговията на цигари без заплатен акциз.

"Опити за нелегално вкарване на цигари стават и в момента, но са на предимно непопулярни марки цигари", каза още Ваньо Танов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
gelkata15
преди 12 години
На Дянков не му ли стана ясно,че проваля бюджета точно с неговото увеличение на акциза.Може би искаше да отмъсти на пенсионерите за увеличените пенсии.Е добре направи го но попълни ли бюджета?Сега Той Трябва да събира акциза, не полицията.Дойде ми до гушата от такива умни глави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още