IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителният министър няма притеснения за одита на магистрала „Люлин"

Тол системата ще заработи пробно през 2015 г., съобщи Росен Плевнелиев

10:31 | 14.07.11 г. 1
Строителният министър няма притеснения за одита на магистрала „Люлин"

„Не може да се хвърлят спекулативни твърдения за това, че проверката на Европейската сметна палата е установила необосновано оскъпяване при изграждането на магистрала „Люлин“. Това съобщи в интервю за БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод вчерашната информация за негативни оценки, установени при тази проверка.

Одитът още не е приключил и на този етап никой не може да прави предварителни заключения, обясни министър Плевнелиев. Той добави, че ако има някакви основания за съмнения, те са свързани с докладите на неправителствените организации през 2008 г., които поставиха процедурите по избор на изпълнител на магистрала „Люлин“ сред най-фрапантните случаи за прилагане на корупционни практики в Европейския съюз.

„Нормално е при този имидж проверяващите институции да следят изкъсо как е продължила работата“, заключи строителният министър. И препоръча да се изчака окончателният доклад на одиторите.

Въвеждането на тол таксите по българските магистрали ще се извърши екпериментално през 2015 г., като е възможно цената за цялата система да бъде по-ниска от предварителните оценки, обясни Росен Плевнелиев. Той добави, че тол системата ще бъде ефективна едва след като построим магистралите, затова приоритетите на кабинета са насочени към ускореното приключване на процедурите.

По повод допълнителните 13 млн. лв., които кабинетът отпусна вчера за укрепване на терените около магистрала „Тракия“, Плевнелиев уточни, че тези средства се дават на държавното предприятие „Напоителни системи“, което има ресурс да ремонтира каналните съоръжения по протежение на 116-километровия участък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
madcow
преди 12 години
Покъртително ... тол такси ... *** държавата *** чудото.Начи първо 20 години плащаме строежа на магистралите, после плащаме по 200-300 лв данък автомобил, 70 лв винетка, 100-300 лв данък ГО (задължителен, без значение дали управляваш автомобила или не), а сега ще ни тръснат и тол такси, при положение че София - Ихтиман няма алтернативно шосе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още