IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

60 служители на БДЖ вече са съкратени и обезщетени с по 6 заплати

В държавните железници не се притесняват от "Трансимпекс" АД, която запорира активите на холдинга чрез частен съдебен изпълнител

20:40 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
60 служители на БДЖ вече са съкратени и обезщетени с по 6 заплати

60 служители на БДЖ вече са съкратени и обезщетени с по 6 заплати накуп, пише Dnes.bg. Парите за обезщетенията идват от продажбата на скрап. От тях до момента БДЖ е събрало 4 млн. лв., а до края на годината очаква още 8 млн. лв.

Съобщението на Европейската комисия, че разследва плана за спасението на холдинга не притеснява председателя на Съвета на директорите Владимир Владимиров. “Просто вчера стандартната процедура я изпратиха и към медиите. Нищо повече от това”, коментира той.

Част от оздравителните реформи в БДЖ предвиждат и оформянето на 2-3 депа за ремонтни дейности в цялата страна. Останалите ще се предложат за продажба.

Ще се пести и от горивото, използвано за експлоатационни нужди, става ясно от думите на изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев.

В държавните железници не се притесняват и от "Трансимпекс" АД, която запорира активите на холдинга чрез частен съдебен изпълнител. Фирмата има претенции за над 7,4 млн. лв. от декември 2009 г., а натрупаните лихви за периода са над 1,5 млн. лв.

“Най-голямото задължение, разбира се, е към  "Трансимпекс", но и то е намалено. Има още две-три фирми, с които БДЖ има проблеми при плащането, а задълженията към останалите не надхвърлят милион лева”, коментира Владимиров пред Националното радио.

Междувременно синдикатите не са променили решението си да спрат влаковете в активната част на деня на 24 ноември.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още