IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителство на военни обекти за над 4 млн. лв. ще се възлага с поръчки

Минималният праг при доставки в сигурността е 400 хил. лв., гласят одобрените от кабинета законови промени

16:12 | 07.12.11 г.
Строителство на военни обекти за над 4 млн. лв. ще се възлага с поръчки

Всички държавни или частни компании, които работят в системата на сигурността и отбраната задължително ще възлагат чрез обществени поръчки строителство, ако стойността на проекта надхвърля 4 млн. лв. без ДДС.

Това гласят промените в Закона за обществените поръчки, приети от правителството на днешното заседание, с които се въвеждат последните промени в европейското законодателство в тази област, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

При доставки на военно или специално оборудване, възлагане на услуги или конкурси за проекти обществената поръчка ще се организира при стойност на поръчките над 400 хил. лв. без ДДС, гласят още промените.

Минималните прагове при поръчките в сигурността се вдигат с 10%, като се допълват и условията, при които определени поръчки могат да бъдат запазени изключително за участие на специализирани предприятия и кооперации на лица с увреждания, се пояснява в мотивите на законопроекта.

Новите правила ще се прилагат за няколко групи поръчки военно оборудване, включени в общия списък на оръжията в ЕС, за доставка на специално оборудване, строителство и услуги, пряко свързани с посоченото оборудване, както и за строителство и услуги за специфични военни цели.

Поръчките в отбраната и сигурността ще се възлагат с ограничена процедура или с договаряне с обявление. Според евродирективата открита процедура не се допуска.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още