IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на такситата в София няма да се повишават засега

Акцизът върху природния газ не е достъчна причина за скока им, пресмятат представители на големи фирми от бранша

15:28 | 11.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на такситата в София няма да се повишават засега

Цените на таксиметровите услуги в София няма да се вдигат в близко бъдеще. Това казаха за Investor.bg представители на ръководствата на големи столични фирми за пътнически таксиметрови превози.

Те коментираха, че въведеният от началото на годината акциз върху природния газ, използван като моторно гориво, в размер на 0,85 лв. за 1 гигаджаул ще оскъпи „незначително“ горивото. Така че само поради тази причина цените на превозите с такси няма да се повишат, увериха те.

Въведените от Столична община от началото на годината максимални стойности на цените на таксиметровите услуги в София са съответно 1,3 лв./км през деня и 1,6 лв./км – през нощта. По общи изчисления цените на повечето от големите таксиметрови фирми в София сега са около 50-60% от максималните. 

За Investor.bg от такава фирма добавиха, че нямат информация как ще процедират с цените си други таксиметрови фирми, обаче общо взето повишението на цените на превозите, без да е наложително, би намалило броя на клиентите.   

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още