IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митниците върнаха лиценза на "Лукойл"

Рафинерията и агенция „Митници“ сключиха съдебно споразумение по делото, заведено от "Лукойл"

11:04 | 24.01.12 г. 1
Митниците върнаха лиценза на "Лукойл"

"Лукойл Нефтохим Бургас" ЕАД и агенция "Митници" са сключили споразумение, в резултат на което рафинерията вече е с възстановен лиценз. Това беше съобщено на днешното заседание по делото, заведено от рафинерията в Софийския административен съд, съобщи БТА.

Двете страни са сключили споразумение, според което "Лукойл" се задължава да приведе в съответствие своите 

данъчни складове. Решението на съда е окончателно и делата са прекратени. 

"Лукойл Нефтохим" обжалваше решението на директора на агенцията "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза за данъчен склад на "Лукойл Нефтохим" и на "Нефтен терминал "Росенец".

Митниците взеха това решение заради неспазване от рафинерията на изискванията на наредбата, регламентираща монтиране на измервателни уреди на всички съоръжения, преработващи петрол.

Софийският административен съд обаче спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза, с което позволи на "Лукойл" да работи до окончателното произнасяне за това дали разрешителното е отнето основателно.

Преди седмица агенция "Митници" връчи протоколи, удостоверяващи официално, че дейността на данъчния склад на рафинерията е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 12 години
смех!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още