IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлена е собствеността на рибарските пристанища във Варна и Балчик

Сдруженията вече ще могат да кандидатстват за евросубсидии за модернизация на портовете, чийто бюджет от 16 млн. евро все още е неизползван

10:34 | 27.01.12 г.
Прехвърлена е собствеността на рибарските пристанища във  Варна и Балчик

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията прехвърли собствеността върху рибарските пристанища във Варна и Балчик на държавната комапния „Рибни ресурси”, чийто принципал е министерството на земеделието, предадоха от пресцентъра на агроведомството.

Така рибарските пристанища с изяснен статут станаха три, след като пристанището в Созопол беше включено в активите на държавната компания, поясни министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Рибарското пристанище в Созопол получи сертификат през 2010 г. При предишното правителство се предвиждаше да се създадат четири рибарски пристанища, последното от които да бъде това в Несебър.

Целта на промяната е да се запази дейността на рибарските сдружения, като впоследствие се кандидатства с инвестиционни проекти, които да се финансират от еврофондовете.

Субсидирането се осъществява по оперативна програма „Рибарство“, по която беше заделен ресурс от 16 млн. евро за модернизация на рибарските пристанища. Различни интереси при предишното правителство попречиха да се изясни статутът на пристанищата, в резултат на което евросубсидиите по тази мярка все още са неусвоени, припомниха експерти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още