IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класация поставя България сред най достъпните туристически дестинации в света

Страната ни вече се приема като част от световния СПА-, еко- и голф-туризъм

16:50 | 23.02.12 г. 1
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

България заема четвърто място в света като страна с най-добро качество на туристическия продукт, предлаган на достъпна цена.

Това сочи последното проучване на Holiday Barometer, което се прави ежегодно от британските пощи, съобщават от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В проучването са включени 40 държави от целия свят. В челото на класацията са Шри Ланка, Испания и Чехия. След нас остават Мексико, Португалия, Тайланд, Хърватска, Турция, Дубай, Египет и др.

Holiday Barometer събира данни за цените на туристическите услуги в различни страни по света и ги групира в анализ за потенциалните туристи, като се прави сравнение с жизнения стандарт на конкретната държава.

Проучването откроява една много важна за българския туризъм тенденция, а именно, че туризмът у нас вече не се дели на летен и зимен, а е част от световния балнеоложки, СПА-, еко- и голф-туризъм.

Направените анализи и през 2011 г. отреждат 16-о място на българския лев като най-купувана валута. Първите три места принадлежат на еврото, щатския долар и турската лира.

От министерството съобщиха още, че от утре започва участието на България на международното туристическо изложение "Ваканция за всеки" в Хернинг, Дания, което ще продължи до неделя.

Там страната ни се представя като целогодишна дестинация, предлагаща атрактивни туристически услуги в морския, културния, СПА- и голф-туризма. Дания е с най-голям дял сред всички скандинавски туристи, предпочели България за ваканционна дестинация. През 2011 г. над 75 хиляди датски туристи са избрали да почиват у нас.

"Ваканция за всеки" се провежда от 1997 г. и през последните години се наложи като най-значимото туристическо събитие в Дания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Батя
преди 12 години
Сууупер! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още