IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините получили 24 млн. лв. от концесии за подземни богатства през 2011 г.

Общият приход от концесионни възнаграждения в държавния бюджет е 63 млн. лева

17:12 | 01.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Министър Трайков днес връчи чекове с концесионни възнаграждения на кметовете на общините Челопеч, Раднево, Панагюрище, Гълъбово и Етрополе Снимка: БТА</p>

Министър Трайков днес връчи чекове с концесионни възнаграждения на кметовете на общините Челопеч, Раднево, Панагюрище, Гълъбово и Етрополе Снимка: БТА

През 2011 г. от плащания по концесионни договори за подземни богатства общините са получили 24 млн. лева. Това каза днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщиха от ресорното ведомство.

Общият приход от концесионни договори, включително лихви и неустойки за миналата година, е 63 млн. лева, което е с 20% повече от заложеното по план.

Общо 130 общини в страната получават средства от концесии. От тях най-големи концесионни плащания за миналата година са получили Челопеч, Раднево, Панагюрище, Гълъбово, Етрополе. А най-големите концесионери, извършващи съответно най-колеми плащания, са "Мини Марица Изток", "Елаците Мед", "Асарел Медет" и "Челопеч майнинг".

От съществуването на Единия орган за управление на подземните богатства от март 2011 г. са издадени над 150 разрешения за проучване и повече от 100 концесии. Титулярите по тези договори са се ангажирали да направят инвестиции през следващите години за над 200 млн. лв. и да разкрият над 1500 нови работни места.

Министър Трайков днес връчи чекове с концесионни възнаграждения на кметовете на общините Челопеч, Раднево, Панагюрище, Гълъбово и Етрополе.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още