IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Перник търси изпълнител за укрепване на речния бряг на Струма

Строителството е за близо половин милион лева, които се осигуряват от правителството

11:12 | 21.03.12 г.
Община Перник търси изпълнител за укрепване на речния бряг на Струма

Общината в Перник открива обществена поръчка за укрепването на брега на река Струма в близост до жп линията София-Кулата, съобщиха от Агенцията за обществени поръчки.

Прогнозната стойност на строителството възлиза на 460 хил. лв. без ДДС, като укрепителните работи трябва да бъдат завършени за половин година.

Средствата се осигуряват от междуведомствената комисия за възстановяване към Министерския съвет, която разпределя бюджетния ресурс, необходим за реконструкция на разрушената от природни бедствия инфраструктура в страната, поясниха експерти.

Крайният срок за приемане на офертите е 17 май, като отварянето им е насрочено за следващия ден. Целта е изпълнителят да бъде избран до края на месеца, така че обектът да бъде приключен преди зимата.

Финансовите и технически изисквания към кандадитате са обичайните за този вид обществени поръчки. Строителите трябва да докажат минимум 1 млн. лв. оборот от подобни сторителни дейности за последните три финансови години. Депозитът за участие в търга е в размер на 4 598 лв., е записано в обявата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още