IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японската Yazaki разширява дейността си у нас

В нов завод в Сливен ще се произвеждат кабелни комплекти за автомобили Форд Транзит

18:54 | 29.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Заводът на Yazaki в&nbsp;Ямбол. <em>Снимка: Язаки България</em></p>

Заводът на Yazaki в Ямбол. Снимка: Язаки България

Българското представителство на японската компания за автомобилни компоненти Yazaki е подписало споразумение за придобиването на производствена база в Сливен. Това съобщиха за Investor.bg от Colliers International, които са участвали като консултант по сделката.

За момента страните не пожелаха да оповестят финансови параметри по придобиването.

Със сделката „Язаки България” ще разшири своята дейност в България, купувайки новата фабрика, която досега бе  производствена база на текстилната компания „Миролио".

Фабриката е с разгъната застроена площ от приблизително 13 хил кв. м и е  разположена върху парцел от 36 хил. кв. м. в промишлената зона на града.

„Язаки България” избира Сливен и региона за развитие на своята дейност заради добре подготвените кадри, удобните транспортни връзки, както и близостта до фабриките на компанията в Турция, съобщават от компанията. По нейни данни с това тя ще се превърне в основен работодател за региона на Сливен и Ямбол.

Компанията има и производствена база в Ямбол, която тя изгради през 2007 г. По информация от сайта на компанията тя „вече е инвестирала повече от 60 млн. лв. и е разкрила над 2 200 работни места“.

“Yazaki Corporation" е един от най-големите производители на кабелно оборудване за международния автомобилен пазар. Част от продуктите на компанията са кабелни инсталации, климатици, различни продукти, свързани с екологията, както и други компоненти и оборудване за автомобили. В завода в Сливен ще се произвеждат кабелни комплекти за автомобили Форд Транзит. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още