IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците от ОЦК твърдят, че има налични пари за заплатите им

Протестиращите настояват да им бъде платено с част от парите от сделката за „Горубсо-Мадан”

13:57 | 12.04.12 г.
Работниците от ОЦК твърдят, че има налични пари за заплатите им

Протестиращите работници от „Оловно-цинковия комплекс“ в Кърджали настояват да получат възнагражденията си от парите, които са останали в сметките на собственика на завода Валентин Захариев след прехвърлянето на концесията за мината „Горубсо-Мадан” от "Интертърст холдинг" на новия концесионер.

Това съобщиха от КНСБ, коментирайки проблема със забавените заплати, продължаващ близо месец след последното обещание на Захариев да изплати възнагражденията на металурзите.

От синдиката съобщиха, че по сметките на „Интертръст холдинг”, собственик на ОЦК-Кърджали, са останали около 4 млн. лева от сделката за  „Горубсо-Мадан”. От тези средства металурзите очакват да им бъдат изплатени забавените с месеци трудови възнаграждения, които възлизат на 1,5 млн. лв. 

В съобщение до медиите от КНСБ и Синдикална федерация „Металици” призовават изпълнителния директор на ОЦК-Кърджали Славея Стоянова да се откаже от подписа си, с който е дала съгласие дължимите на металургичното предприятие 4 млн. лева от „Горубсо-Мадан” да бъдат усвоени от една от банките-кредитори.

Междувременно стана ясно, че металурзите от Кърджали спират временно протестите по време на празниците. Работниците от оловно-цинковия комбинат няма да предприемат стачни действия до вторник.

Демонстрациите се замразяват от днес до 17 април, когато рано сутринта ще се реши кога ще бъдат подновени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още