IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният инспекторат разкри, че в "Пирогов" са раздавани огромни бонуси

За три години медицинска сестра е получила 75 000 лева като допълнително материално стимулиране

12:54 | 02.07.12 г. 1
Здравният инспекторат разкри, че в "Пирогов" са раздавани огромни бонуси

Главният счетоводител на “Пирогов“ Зоя Маджарска е получила за три години 50 000 лева бонуси. Медицинската сестра Неля Стойчева пък е получавала по четири бонуса месечно, като в рамките на три години й се събират 75 хиляди лева допълнително стимулиране.

Данните са от доклада на инспектората на здравното министерство, оповестен по bTV.

Преди около месец здравният министър Десислава Атанасова обяви, че в лечебното заведение са констатирани нарушения, свързани с обществените поръчки и договорите на служители.

Подписът на главния счетоводител липсва от почти всеки счетоводен документ - както при договорите за обществена поръчка за покупката на апаратура, така и при ремонтите.

Началникът на сектор "Обществени поръчки" в болницата пък е получил допълнително възнаграждение от 10 хиляди лева. Електротехник е успял да заработи за четири месеца над 9 хиляди лева.

В доклада е направена констатация, че служителите в отдела за „Финансово-счетоводно обслужване" получават твърде високи заплати за позициите си.

Сумата, определена като допълнително възнаграждение за всички служители в счетоводния отдел през последните три години, е над 420 хиляди лева. Размерът на хонорарите е определян еднолично от директора на "Пирогов" професор Димитър Раденовски.

Сериозни нарушения са открити в сключените договори за обществени поръчки в болницата. В доклада се посочва, че при обявен конкурс с участието на три фирми печели четвърта, която не фигурира в списъците с кандидатите. И тази фирма е класирана на първо място, но до нея реално не е отправена покана за участие.

Веднага след като здравният министър Десислава Атанасова за първи път изнесе данни за нарушения в “Пирогов“, от лечебното заведение заявиха, че това било опит да се дискредитира болницата.

Здравният министър днес категорично отхвърли тези твърдения. Атанасова обясни пред БНТ, че принципал на болницата е здравният министър и в качеството си на такъв трябва да е наясно какво става и във финансовата, и в медицинската дейност на лечебното заведение. По думите на Атанасова точно това е целта на проверката.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Това е то картинката, навсякъде където има общи пари! "Бизнесмени" са хората. Предприемчиви Българи. И там като навсякъде пациентите / клиентите, потребителите работниците и прочие, са на преден план!/ Всичко се прави в името на добруването им! Не безпокойте предприемчивите Българи! Не разтройвайте бизнеса им! Лошо правителство такова! Ще съсипе бизнеса! После кой ще ни лекува или дава работа!? :D:D:D:D Мила родна картинка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още