IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурсът за приватизация на "ВМЗ" ЕАД Сопот вече е обявен

Депозитът за участие е в размер на 3 млн. евро, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол

14:46 | 09.07.12 г.
Конкурсът за приватизация на "ВМЗ" ЕАД Сопот вече е обявен

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви конкурса за продажбата на 100% от капитала на “ВМЗ” ЕАД, Сопот (118 000 000 броя акции), съобщиха от ведомството.

Конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум, може да се получи от агенцията до 30-ия ден от датата на обнародването на решението в Държавен вестник. Самият срок за подаване на обвързващите оферти изтича на 165-ия ден от датата на обнародването на решението.

Депозитът за участие е в размер на 3 млн. евро.

Основното изискване към кандидатите е да са стратегически инвеститори, чийто предмет на дейност е в областта на отбранителна индустрия.

Потенциалните участници в конкурса трябва да докажат и приходи от продажби за не по-малко от 120 млн. лв., реализирани през последните 3 финансови години, за които имат изготвени одитирани годишни финансови отчети. От тях се изисква още да нямат и публични задължения.

Решаващи критерии при оценката на офертите са предлаганата цена (60 точки), размерът на предложените инвестиции (30 точки) и средносписъчната членност на персонала, която се ангажират да запазят след приватизацията на заводите (10 точки).

До участие в конкурсната процедура не се допускат офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в конкурса), лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица осъдени за банкрут, гласят останалите условия, които законово се поставят при подобни сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още