IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатите в здравния сектор се вдигат до 20% със задна дата

Колективният трудов договор, регламентиращ повишението, ще бъде подписан утре от здравния министър Десислава Атанасова

15:26 | 09.07.12 г. 2
Заплатите в здравния сектор се вдигат до 20% със задна дата

Утре ще бъде подписан колективният трудов договор в сектора на здравеопазването, с който се регламентира увеличението на заплатите на заетите в здравната сфера със задна дата от 1 юли.

Това съобщи пред журналисти в Добрич здравният министър Десислава Атанасова, цитирана от БТА.

Според разчетите с подписването на колективния трудов договор възнагражденията в сектора ще бъдат увеличени от 10 до 20 процента.

В договора е регламентирано още нощните дежурства да се заплащат по 1 лев на час, а не 50 стотинки, каквато е досегашната скала. По думите на министър Атанасова най-много ще бъдат увеличени възнагражденията на новоназначените медицински сестри.

Увеличението на възнагражденията няма да се отрази на финансовата стабилност на лечебните заведения, коментира още министър Атанасова.

Данните на ведомството към към 31 май сочат, че задълженията на държавните лечебни заведения възлизат на 280 млн. лева, а на общинските болници са близо 68 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 11 години
Кои са тези големи държавни болници Вероятно става въпрос за големите държавни болници които генерират голямата част от дълга -280 милиона Дългът на общинските болници е приемлив -само 68 милиона които не е голям като се има в предвид броя на болниците След като проверихте Пирогов защо не проверите и другите големи болници - Правителствена В М И и другите големи софииски болници Всеки иска да харчи неограничено и нелимитирано но парите са толкова Здравеопазването е скъпо занятие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още