IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Залагат се с 10% повече национални субсидии за агросектора през 2013 г.

Между 360 и 380 млн. лв. са средствата, предложени в проектобюджета на агроминистерството

16:24 | 27.09.12 г.
Залагат се с 10% повече национални субсидии за агросектора през 2013 г.

Министерството на земеделието и храните предлага в бюджета за следващата година да бъдат заложени между 360 и 380 лв. лв. национални доплащания и държавна помощ за производителите, което е с 10% повече от тази година.

Това съобщи за Investor.bg зам.- министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, припомняйки, че през тази година бюджетът отпусна близо 340 млн. лв. за сектора.

В тази сума влизат освен националните доплащания към европейските субсидии за декар обработваема площ също и субисидиите за животновъдството, зеленчукопроизводството, производителите на тютюн и др.

Поради твърде ранния етап от преговорите по проектобюджета за следващата година производителите не се наемат да коментират очакваните средства за сектора.

Самият земеделски министър посочи, че при вътрешното преразпределение на бюджета ще се заложи по-голям ресурс за подсекторите, които до този момент получаваха най-слабо подпомагане. Животновъдите и зеленчукопроизводителите се очаква да получат по-сериозна подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още