IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрев: До края на 2014 г. ще намалим с 20% административната тежест

Бизнесът ще може да пести по над 300 млн. лв. годишно, заяви икономическият министър

16:10 | 17.10.12 г. 3
Добрев: До края на 2014 г. ще намалим с 20% административната тежест

До края на 2014 година министерството на икономиката предвижда да намали с 20% административната тежест, което ще пести на българския бизнес по 314 млн. лева годишно.

Това е заложено в плана за намаляване на административната тежест, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на годишния форума на IBM: Smarter Future, цитиран от икономическото министерство.

Той посочи, че според анализите на министерството вече са спестени на бизнеса 55 млн. лв. годишно. Министър Добрев уточни, че става въпрос за издаване на различни документи в съкратени срокове на компаниите.

Като начин за стимулиране на българския бизнес той посочи и въвеждането на електронно правителство, което трябва да заработи пилотно през април 2013 г. с първите 5 хиляди карти. Добрев посочи, че първите карти трябва да бъдат дадени на български компании, които най-често работят с администрацията, за да пестят време и пари.

В началото на октомври правителството прие план за намаляване на регулаторната тежест за бизнеса, който включва 249 мерки, като си постави срок за изпълнение до 30 ноември 2012 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
Калинчо кой ще те търши тебе до 2014г.Догодина ви изриваме.Вие сте чума напаст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
aldy
преди 11 години
Ако беше казал "2012 год.", звучеше по-убедително. Ама кой ще ви търпи простотиите калинкаджийски и втори мандат? Вие народа го имате баш за стадо овце. Той и Църен Иван смяташе да векува, пък после си глътна езика за близо 3 годинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Kaoru
преди 11 години
"Добрев: До края на 2014 г. ще намалим с 20% административната тежест" Ще "намалите"??? Дали? По-добре мислете за предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Стига евтин популизъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още