IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуализация на бюджета на НЗОК за 2012 г., предлага „Синята коалиция“

Искането е заради обявеният за противоконституционен трансфер от НЗОК към здравното министерство

18:08 | 02.11.12 г.
Актуализация на бюджета на НЗОК за 2012 г., предлага „Синята коалиция“

"Синята коалиция" е внесла предложение за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2012 година, става ясно от публикувания на сайта на Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на касата за 2012 г.

Сините предлагат да бъдат прехвърлени 50 млн. лв. от перото "Трансфери" на здравната каса в плащания на здравноосигурителни дейности, като по този начин парите ще се пренасочат към болниците.

Въпросните 50 млн. лв. са част от трансфера от 100 млн. лв. от здравната каса към Министерство на здравеопазването, който Конституционният съд обяви за противоконституционен през юли тази година.

Половината пари вече са преведени, но останалата половина в момента е в перото "Трансфери" на касата, поради което не могат да се използват.

В тази връзка "Синята коалиция" внася предложение за актуализация на бюджета на касата за 2012 г., която да разреши разблокирането на средствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още