IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават срока за подаване на оферти за концесията на пристанище Тутракан

Кандидат-концесионерите ще трябва да подадат ценовите си предложения до 25 януари

16:29 | 02.01.13 г.
Удължават срока за подаване на оферти за концесията на пристанище Тутракан

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията удължава срока за подаване на оферти за участие в процедурата по отдаване на концесия на пристанищен терминал „Тутракан“. Ценови предложения ще могат да бъдат внасяни в ресорното ведомство до 25 януари включително, става ясно след направена справка на сайта на транспортното министерство.

Според старите условия на откритата процедура оферти можеха да бъдат подавани до 9 януари 2013 г.

Документация за участие в търга ще може да бъде закупувана до 22 януари, а самите оферти ще бъдат отворени в ресорното министерство на 29 януари 2013 година. 

Припомняме, че правителството взе решение да бъде открита процедура за предоставяне на концесия за услуга върху порт Тутракан в началото на октомври.

Целта на отдаването на порта е да се повиши конкурентоспособността и качеството на услугите му. По този начин кабинетът се надява да се увеличат товарите и пътниците, а същевременно рискът по управлението и поддръжката на обекта да бъде поет от професионален търговец.

Срокът на концесията е 35 години, считано от датата на подписване на договора с бъдещия инвеститор в пристанището.

През периода на концесията инвеститорът трябва да вложи в терминала най-малко 1,797 млн. лв. като по-голямата част от сумата - 1,16 млн. лв., трябва да бъдат инвестирани в обекта през първите седем години. 

Инвеститорът ще се задължи  да поддържа порта в експлоатационна годност, да осигурява нови услуги и да поддържа определено ниво на качеството им.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още