IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството увеличи площта за търсене на нефт и газ в блок "Добрич"

Дружеството "Русгеоком БГ" ще има още година за проучвания в този участък

12:24 | 04.01.13 г. 1
Правителството увеличи площта за търсене на нефт и газ в блок "Добрич"

Дружеството „Русгеоком БГ“ ще може да разшири размерите и параметрите на проучванията си за нефт и газ в блок "Добрич" в област Добрич. Освен това компанията ще разполага с още една допълнителна година, в която ще може да прави проучванията си.

Това е записано в част от решенията на Министерския съвет, обнародвани днес (4 януари) в Държавен вестник.

Припомняме, че договорът на държавата с „Русгеоком БГ“, във връзка с проучването, беше сключен на 4 февруари 2004 г. Самото проучване се извършва от „Геоинформсервиз“ – унгарска компания, подизпълнител на "Русгеоком БГ".

Контрактът между нея и държавата трябваше да приключи през миналата година година.

Дружеството ще може да фокусира работата си върху 750,4 кв. км площ от блок "Добрич“ върху която, до прекратяване на договора за проучване на наличие на нефт и газ, „Русгеоком БГ“ ще трябва да извършва оценъчни геоложки дейности според условията поставени от държавата.

Контролът по изпълнението на сключения договор за търсене на нефт и газ се осъществява от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
SEBULBA
преди 11 години
Тайно ровят за шистов газ, но не можеш да припариш, "проучванията" край Росица се охраняват от частни охранители ( мутри ), въоръжени с автомати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още