IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени в закона за потребителите ликвидират кабелната индустрия, смятат от бранша

Притесненията са свързани с бюрокрацията при промяна на предлаганите канали от операторите

15:07 | 04.03.13 г.
Промени в закона за потребителите ликвидират кабелната индустрия, смятат от бранша

Промените в Закона за защита на потребителите ще ликвидират кабелната индустрия и ще препятстват създаването на нови телевизионни програми, убедени са от Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАКК).

Позицията е публикувана на сайта на браншовата компания. В нея е записано, че промените ограничават правото да ползват нови програмни продукти, защото приетите на първо четене промени предвиждат писмено разрешение от всеки абонат при промяна на предлаганите канали.

За най-големите кабелни оператори това означава събира на повече от 300 хил. декларации. След това тези декларации ще бъдат подавани към Съвета за електронни медии (СЕМ). Това ще блокира работата на регулатора и ще доведе до ненужна бумащина, предупреждават от организацията.

Законът за защита на потребители е сред нормативните актове, гласувани от депутатите в 41-то Народно събрание. В текстовете е предвидено отпадането на автоматичното подновяване на договори от страна на мобилните оператори, както и регулации по отношение на сключването на договори от разстояние.

От БАКК обаче припомнят, че текстовете, които касаят медийната среда, не са били одобрени от ресорната комисия в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още