IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назначаването на служебен кабинет на фокус през седмицата

Предстоят данни за инфлацията през февруари и за търговския баланс в началото на годината

08:00 | 11.03.13 г.
Назначаването на служебен кабинет на фокус през седмицата

През новата седмица основното събитие в икономическия и политически живот в България е назначаването на служебен кабинет. Президентът Росен Плевнелиев даде заявка това да стане до 13 март. До този сценарий се стигна след оставката на премиера Бойко Борисов и трите отказа за съставяне на ново правителство от парламентарно представените сили.

В първия ден от седмицата (11 март 2013 г.) е насрочен аукцион за 10,5 годишни ДЦК, деноминирани в лева, с общ номинален размер от 50 млн. лв. Предишният такъв аукцион бе на 4 февруари 2013 г. при годишна доходност от 3,26%.

В понеделник ще стартира и търговията с права на Индустриален холдинг България АД за участие в издаването на конвертируемите облигации, както и общо събрание на акционерите в Лиам АДСИЦ.

НСИ ще информира за средствата за подслон и местата за настаняване през януари 2013 г., както и ще представи ревизия на данните за вноса, износа и търговския баланс през декември 2012 г. Износът ни се сви с 3,4% на годишна база през декември, докато вносът намаля с 2,5%.

Във вторник (12 март) НСИ ще обяви данните за вноса, износа и търговския баланс през януари 2013 г.

В сряда (13 март) националната статистика ще представи индексите на потребителските цени (инфлацията) през февруари 2013 г. и ревизия на данните за януари.

За този ден са свикани и общи събрания на акционерите в Елените АД и Сити Пропъртис АДСИЦ.

За четвъртък (14 март) е свикано общо събрание на акционерите в Шумен-Табак АД.

В петък (15 март) БНБ ще публикува платежния баланс за януари 2013 г., включително преките чуждестранни инвестиции. НСИ ще се отчете с годишни данни за 2012 г. за товарния автомобилен транспорт и с наблюдения на работата сила за миналата година.

За този ден е свикано и общо събрание на акционерите в Холдинг Център АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още