IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цецка Цачева: Петък е последният ден от работата на 41-вото Народно събрание

Аз ще остана най-пестеливият и стиснат председател на Народното събрание, категорична бе тя

08:51 | 12.03.13 г. 2
Цецка Цачева: Петък е последният ден от работата на 41-вото Народно събрание

Петък е последният ден "от битието" на 41-вото Народно събрание. Това заяви пред БНТ председателят на парламента Цецка Цачева.

"Всички знаем, че днес президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство. За да бъде всичко напълно ясно, утре - 13 март, ще бъдат съставени два президентски указа. Единият е за назначаване на служебното правителство, а другият е за разпускане на Народното събрание (НС)", обясни подробно Цачева.

Тя обясни, че ще бъдат нужни 1-2 дни административно време, за да могат тези два указа да бъдат обнародвани и да влязат в сила. Така по нейни думи в четвъртък - 14 март, ще бъде последното заседние на парламента, а в петък официално ще бъде последният му "работен ден".



Цачева направи коментар по повод работата на сегашното правитеслтво в оставка и дейността на парламента.

"Парламентът успя. С волята на обществото успяхме да премахнем практиката за гласуване с чужди карти. Това доведе повече народни представители в пленарната зала", посочи тя.

Тя бе категорична, че това е най-прозрачното, публично и открито Народно събрание. По думите й, в чисто организационен план, това е парламентът, в който са били решени немалко неща, дразнещи хората.

"Аз ще остана най-пестеливият и стиснат председател на НС. Разходите бяха сведени до минимум, до възможното за функциониране на институцията. Ние заварихме служители в НС, които не бяха почивали 5 и 10 години. Преподреди се администрацията. Но това ще се види занапред", допълни тя.

"Не успяхме да се преборим с битуващите в обществото представи, че народните представители са виновни за всичко, което се случва в държавата", заяви още Цачева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
От събота призовавам протестиращите да преместят протестите си пред сградата на Позитано 20 и пред домовете на Р. Овч., П. Димитров и А. Семерджиев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
elii
преди 11 години
след като всички министри от Герб, а сега и Цецка си дадоха много добри и отлични оценки за работата, се чудя дали са наясно, че са управлявали България, а не някоя друга държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още