IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще управлява България до изборите?

Служебният премиер представи новите министри и подчерта, че кабинетът няма да създаде предпоставки за финансов срив

12:34 | 13.03.13 г. 10
<p>
	Марин Райков, снимка: БТА</p>

Марин Райков, снимка: БТА

Драгомир Йорданов, министър на правосъдието, е магистрат, но и обучаващ магистратите. Едва ли може в този момент да има по-подходящ избор на министър на правосъдието, чиято роля включва и поддържането на изключително деликатен баланс между независимите една от друга изпълнителна и съдебна власт, посочи Райков. Досега Драгомир Йорданов беше ръководителят на Националния институт на правосъдието.

Професор Иван Станков, който ще бъде министър на земеделието и храните, Райков нарече „уважаван сред чужди и сред свои“ и изтъкна, че на него се залага този изключително труден и важен ресор, към който са насочени погледите на мнозина заради принадената стойност на сектора. Райков изтъкна и българските традиции в областта на селското стопанство, като посочи, че основното ще бъде кабинетът да стъпи на "добри релси" за следващите около 3 месеца. Станков досега беше ректорът на Тракийския университет. 

Проф. Николай Милошев ще бъде министър на образованието. Райков изтъкна, че Милошев е изключително уважаван представител на академичната общност. Според служебния премиер има две сфери, в които е крайно време да направим революция - образованието и министерство на външните работи. Трябва да реформираме, без да създаваме условия за срив, заяви той.

Полк.проф. Николай Петров ще бъде министър на здравеопазването. Важно беше това министерство да се оглави от уважаван представител на това съсловие. Моето усещане е, че това е логичен избор, тъй като той е лекарят на годината, посочи Райков. Проф. Николай Петров беше началник на клиниката по анестезиологияи реанимация при ВМА.

Петър Стойчев, министър на физическото възпитание и спорта беше представен кратко с думите „Той е просто шампион“. Служебният премиер заяви, че като българин се гордее с неговите постижения. Според него Стойчев ще окуражава екипа.Доц. Тодор Тагарев, министър на отбраната, е един от най-модерните експерти в областта на отбраната и въоръжените сили у нас, изтъкна Райков. По думите му винаги, когато е бил част от системата, Тагарев е давал много компетентни становища. Тагарев беше съветник на Николай Младенов, когато той беше военен министър.

Владимир Пенев ще бъде министър на културата. Той беше най-добрият избор за този пост поради своя артистичен талант, поради своя висок интелект, каза служебният премиер. По думите му в тази област има доста „досиета“, по които следва да се работи.

Опитът и експертизата на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов се простират далеч извън пределите на тясната специалност на това министерство. Той ще трябва да търси този специфичен баланс между развитието, ключов приоритет и грижата за околната среда, подчерта Райков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 12 rate down comment 0
eboyanov
преди 11 години
тези са по-скоро децата на кадрите от ДС - как иначе българин ще завърши Харвард ,примерно, през соца? освен ако не е живял от преди вчужбина - но пък тогава нямаше да има такава длъжност ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 2
nobel
преди 11 години
Кой от вас е толкова ***, че да си мисли, че избори ще има на 12 май? В такава обстановка ? - изключено. А даже и да има избори ще ги последват нови такива наесен. За сега си оставаме със служебно правителство за неопределено време, а най вероятно и завинаги. Оттук носетне тръгнат ли соцологическите проучвания в каквато и да било посока всеки би могъл да изкара 100 000 души на улицата и те ще свалят което и да е правителство, дори да се ползва с най-широка обществена подкрепа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 11 години
Как бе, пълно е с кадри, дето нито ДС, нито компартията можаха да ги различат и привлекат в редиците си!Комшията ми е парче инженер, работеше в Енергопроект. Запази се чист, защото през цялата си кариера лъска предано бюрото и избягваше всякаква професионална и идеологическа активност! Веднъж го пратили да занесе едни папки и объркал етажите, та после съвсем го забравиха. Чист човек ви казвам, недокоснат ни от служби, ни от комунизъм!Пълно е стакива! Повечето се познават по пламенния антикомунизъм! Сега е моментът да ги издигнете, удари и техния час! След Бойко ще блестят:lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
След 30 години като измрат тия тогава.Не виждаш ли че където и да потърсиш кадър с опит все ченге от бившата ДС изниква, на други не се е давало шанс за кариера в България през последните 24 години а са ги притискали да имигрират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 2
studioaa
преди 11 години
Уж имаме вносен премиер, но същият е свързан с престъпната номенклатура от преди 10-ти ноември, уж е много компетентен, а е учил с държавна стипендия в чужбина, естествено без изпит/конкурс... Ще доживеем ли някога да имаме премиер, който е чист и не е от семейство/род било част от ЦК на БКП??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
amanotumnici
преди 11 години
Какво сте се впрегнали с това временно управление. Тези хора ще са там два месеца. Докато се огледат и ще си заминат. Мислете за следващите, които ще се наместят след изборите. Те са интересните, защото пак ще ви лъжат и крадът през следващите четири години. Тези и да искат няма да имат тази възможност, нито пък ще им позволят да си вземат парче от баницата, защото някой друг я меси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 11 години
Вече не е ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Vesko94
преди 11 години
Наблюдателен си.... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Едно време знака с палеца беше знака на БСП :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още