IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В средата на април започва строежът на метрото до Бизнес парка

Предвижда се и изграждането на нов участък на метрото при бул."Черни връх"

14:28 | 25.03.13 г. 5
В средата на април започва строежът на метрото до Бизнес парка

В средата на април се очаква да започне строителството на столичното метро до Бизнес парка в "Младост" 4. Договорите за изграждането на участъка ще са готови най-късно другата седмица.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с директора на "Метрополитен" Стоян Братоев провери строителството на разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе" до Летище "София".

Участъкът е с дължина 5 км и ще има 4 метростанции, като две са подземни, а другите две при летището са открити.

Същинското строителство на тунелите на подземното и откритото трасе е започнало още през февруари, каза Братоев. То се извършва на общо шест участъка по метод, който позволява работа при високи подземни води, каквато е ситуацията при бул."Кръстьо Пастухов" и езерото в "Дружба".

Столичният кмет информира, че благодарение на спестени средства ще бъде проектиран и нов участък на метрото при бул."Черни връх" с дължина 1,2 км с една метростанция, който ще стига до ул. "Сребърна" и "Тодор Каблешков". Тя се предвижда да бъде готова във втората половина на 2015 г.

Все още няма яснота колко ще струва строителството на този участък, коментира директорът на „Метрополитен“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Rumen_
преди 11 години
Не вярвам точно този мол да е причината за изграждането на тази 1.2 километрова отсечка от метрото. Все пак става въпрос отсечката да е готова след повече от две години - до тогава има време мола да фалира поне 2 пъти. А да не забравяме, че ако не се построи тази отсечка, няма и как метрото да продължи по-нататък в същото направление. Дано да продължи след време де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Jekata
преди 11 години
Последните пропускаш, че в огромната си част са финансирани от Брюксел. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Sakamano
преди 11 години
Много "умен" коментар. Дайте да спрем изграждането на метрото, да не би случайно да облагодетелстваме някой собственик на мол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още