IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява ценообразуването на тока

Данните ще бъдат допълнени към текущия анализ на предстоящата либерализация на енергийния пазар

17:17 | 27.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КЗК проверява ценообразуването на тока

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разшири обхвата на проверката си на конкурентната среда на пазара за пренос и доставка на природен газ, съобщават от ведомството. Регулаторът ще извърши и секторен анализ на пазарите за производство, търговия, пренос и снабдяване с електрическа енергия.

Целта на проучването е да се установи степента на прозрачност при ценообразуването в условията на регулирани тарифи на пазарите.

Анализът ще бъде допълнение към текущия проект на комисията, който анализира промяната на пазара след въвеждането на Третия енергиен пакет. Благодарение на това проучване ще могат да се разработят мерки, които да засилят или запазят конкуренцията след либерализацията на енергийния пазар у нас, смятат от КЗК. 

Припомняме, че във вторник (26 март) енергийният министър в служебното правителство Асен Василев предложи КЗК да направи одит на всички по веригата на ценообразуването за електричеството. Енергийното министерство е заинтересована страна и не може само да извърши тази проверка, обясни Василев на специална пресконференция, представяйки мерки за оздравяването на енергетиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още