IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: ГЕРБ е донесла пари на България, БСП и ДПС са изнасяли

Бившите управляващи няма да се крият от грешките, категоричен беше Бойко Борисов по време на Националната конференция на партията

20:17 | 07.04.13 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: ГЕРБ е донесла пари на България, БСП и ДПС са изнасяли

Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика, обеща лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов по време на Националната конференция на партията преди изборите на 12 май. На събитието в зала Арена Армеец бяха представени плановете за управление на държавата, ако бъде спечелен нов мандат за управление, както и лицата, които ще се изправят в битка за местата в парламента.

"Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България", добави Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Той посочи, че ако сега БСП и ДПС се върнат на власт, ще изтеглят външен заем, за да изпълнят обещанията си да вдигнат доходите, а след това ще трябва да го връщаме и ще е много по-тежко. Тогава и ние няма да можем да сторим нищо, независимо дали хората се молят да се върнем, завърши бившият премиер.

"Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете", продължи Борисов. "Бих искал оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика – с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт", обясни Борисов.

Бившият премиер препоръча на водачите на листи по места да не бягат от грешките, които са направили ГЕРБ по време на своето управление.

"Който не работи, той не греши. Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все отнякъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж”, продължи Борисов

„Можеше ли да връщаме по-бързо ДДС? Можеше. Можеше ли да не се дразним със зърнопроизводителите? Можеше. И го направихме", убеден е той.

„Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат”, каза Борисов, визирайки заявената вече позиция на лидера на БСП Сергей Станишев, че няма да е премиер, ако БСП спечели.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 28 rate down comment 15
data
преди 11 години
каквото и да си говорим (не знам кой им пише програмите ) но програмата на ГЕРБ звучи далеч по смислено от програмата на БСП с техните 250 хил. работни места и прогресивно облагане . Проблема никога не е бил чак толкова в малоумието на ГЕРБ а в смразяващата импотентност на БСП и тяхната невъзможност да издигнат една смислена антитеза на дърдоренето на Б.Б. . Дано поне след загубата на тези избори изритат малоумното си ръководство .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
И аз имам едно съмнение. Имаше едно странно изявление на Алексей Петров, че аха аха, в комбина с две дами да успее да върне на държавата откраднати 10 милиарда. Но го сецнали нещо. А да коментирам ли Мартин Захариев, плейбоя, мале, мале, мале, не ни ли стига Станишев?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 19 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"Родните богаташи с 20 млрд. в офшорни сметки"Подозирам че сумата е поне двойно по голяма! ;)Как ли са ги направили само за 20 години при тоя "ниско производителен" народ!?Това ли са бъдещите местни и "чуждестранни" "инвеститори" които чакат *** да вземат властта!? Подозирам някаква връзка! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 11 rate down comment 7
keizer
преди 11 години
Човек трябва в тази ситуация да е егоист. Тия обещават плосък данък от 10%. Комунистите казаха, че щели да го вдигат данъка на 20%. Всеки да си прави сметката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 22 rate down comment 5
deant
преди 11 години
Наистина пичове, нали не си мислите,че ще има разлика в управлението на ГЕРБ и БСП? Първо и двете нямат воля за радикални промени, а само следват статутковото и второ над 70% от законите ни се пишат много далеч на запад, и без значение, кое е правителството политиката ще е една и съща. Така, че няма смисъл да се карате, отдавна сме заедно в този сайт, добре е когато спорим да е конструктивно, а не махленски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 10
Илко
преди 11 години
Колко ви дадоха за заглавието?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 20 rate down comment 12
Vesko94
преди 11 години
Един съвет, ако може- остави го! Още е под влияние на адреналина от националната конференция на ГЕРБ днес. Разбираемо е....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 23 rate down comment 24
Ironhorse
преди 11 години
Ти ако имаш обективен поглед за събитията от февруари:1. Наистина в началото имаше масово хора излезли срещу енергийната мафия.2.Дойдоха провокаторите от БСП плащащи на футболни агитки за да се пролее кръв. Нима забрави призивите на СеРГей "Бойко *** си иначе ще те свалим по друг начин !"А каква беше реакцията на Гея след подадената оставка :Гея не можеше да повярва и се съвещаваше 5 часа за да направи изявление !БСП/ДПС/ДСБ си мислеха, че Борисов ще задържи властта на всяка цена и ще прати полицията срещу протестиращите ! Да ама не, сега си бият главите в земята, че го предизвикаха за предсрочни избори"А за самоубийствата:Абе хора, самозапалвания и обесвания винаги всяка година е имало, но все пак платените медии сега се опитват да ги лепнат на ГЕРБ, но и тази манипулация няма да мине за ужас на меликов и Гея !След 12 Май, работа работа, работа, и колкото изкарваш толкова ще харчиш.Край с комунизма и търтеите наследници на комунистическата номенклатура !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 10
LuckyYou
преди 11 години
Това е долна лъжа, много лесно оборима - можеш да ми провериш мненията - аз съм в този форум главно заради икономическите новини. Смешен си, платен съм бил. Пак ти казвам, аз моя глас за пари не си давам, за разлика от теб(явно)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 21 rate down comment 14
Ironhorse
преди 11 години
Гласа ти може би, но *** си си го дал и за по-малко !А че си платен драскач е повече от ясно.Във форума нямаш едно мнение с чисто икономическа насоченост, обаждаш се само по политически теми.Все пак това и е форум на капиталисти, а не на посрани комунисти !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още