IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалът с подслушванията влезе в дневния ред на Европейския парламент*

Темата ще бъде дискутирана на заседание на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред

17:39 | 07.05.13 г.
Скандалът с подслушванията влезе в дневния ред на Европейския парламент*

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред към Европейския парламент ще разгледа на свое следващо заседание темата за подслушването в България, съобщи bTV. Очакванията са, че това ще стане на 29 май. 

Решението скандалът с подслушванията да бъде обсъден на заседание на комисията беше взето с 32 гласа "за" и 26 "против". 

За втори път темата се обсъжда в комисията - в края на април гласуването беше отложено за 7 май. 

Опозицията умело успя да изнесе дебата за подслушването и в Европейския парламент, беше коментарът на Цветан Цветанов по темата. Според него скандалът е бил част от предизборната кампания на БСП и е подкрепен от ДПС.

"Прекрасно - Станишев излага България", допълни пък Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Бившият премиер допълни, че сега неговата партия ще започне да припомня за всички действия на предишните управляващи. "Ще припомним за „Цанков камък”, за „Галерия”, ще припомним и ще обясним как депутати тогава и шеф на Следствие се пазариха за много пари за „Булгартабак”, заяви той.

Припомняме, че лидерът на БСП у нас внесе в прокуратурата сигнал за незаконно подслушване. Скандалът се разрастна след признанията на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, според когото бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е подслушвал всички членове на кабинета. 

Ден по-късно в публичното пространство се появиха и записи на разговори между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и Мирослав Найденов. В резултат на този скандал Кокинов подаде оставка от поста си. 

Цветан Цветанов пък се закле в децата си, че не е разпореждал подслушване на членове на кабинета "Борисов", макар и ден преди Великденските празници от прокуратурата заявиха, че имат доказателства срещу него за извършени престъпления.

По-рано днес Борисов беше разпитан в прокуратурата по този случай. 

* Статията е актуализирана към 19:45 часа с мнението на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по темата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още