IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Дойчев: Интелигентната прослойка не е представена в парламента

Политическите сили, които разчитат само на агресия, ще бъдат разочаровани накрая, коментира полотологът

09:17 | 23.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
М. Дойчев: Интелигентната прослойка не е представена в парламента

„Българинът е политически неграмотен. Интелигентната прослойка от обществото не е представена в парламента. По време на кампанията гласът на тези хора не беше чут, защото гърмяха вувузели, а по улиците вилнееха вандали“, каза в ефира на Bulgaria On Air политологът Момчил Дойчев.

Според него е невъзможно в сегашната ситуация да има стабилно правителство. „Всички политически партии в парламента са с изключително различни програми. Договорки ще се правят само задкулисно“, обясни още Дойчев.

По думите му обстановката в страната е критична, защото разумното говорене от страна на политиците е изчезнало, а залогът е твърде висок. „ Навлизаме в етап, в който трябва да бъдат взети важни национални решения – казусът „Шенген“, финансовата рамка на бюджета за следващата година, както и разчетите на Европейския съюз за периода 2014-2020 г. България е на кръстопът. Или ще се върнем обратно в 90-те, или ще се европеизираме“, допълни политологът.

Според него досега не сме били свидетели на толкова екстремистка предизборна кампания и такова позорно откриване на политическия сезон. „Това е азиатски манталитет. Политическите сили, които разчитат само на агресия, ще бъдат разочаровани накрая. Хората не искат такива политици и ще го покажат много ясно на следващите избори, независимо кога ще бъдат проведени те“, поясни Дойчев.

Той допълни, че умерен човек, като Пламен Орешарски, трудно ще наложи своите виждания, дори и в БСП. „Положителното тук е, че ГЕРБ дадоха заявка за подкрепа на разумните решения на бъдещия кабинет. Партията на Бойко Борисов няма да бъде аутсайдер и ще имаме силна опозиция“, посочи политологът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още