IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Християн Кръстев ще бъде един от новите зам.-министри на транспорта?

Кръстев беше кандидат за депутат от БСП и от години работи в системата на железницата

15:50 | 10.06.13 г. 1
<p>
	<em>Християн Кръстев </em>Снимка: <em>БСП</em></p>

Християн Кръстев Снимка: БСП

Християн Кръстев, бивш зам.-генерален директор на БДЖ Холдинг, ще бъде един от зам.-министрите на транспорта в новия кабинет, научи Investor.bg от източници.

Председателят на Асоциацията на българските железопътни компании Симеон Ананиев коментира пред Investor.bg, че евентуалното назначение на Кръстев би било логично, защото "той е голям професионалист, от кариерата и секторът му е добре познат".

Биографичните данни за Кръстев сочат, че от години работи в системата на железницата и е запознат добре с процесите случващи се в нея.

Християн Кръстев беше кандидат за депутат от БСП. Според информация, публикувана в официалния сайт на партията, в момента той е собственик и управител на частна транспортна фирма. Преди това е работил в системата на БДЖ като зам.-генерален директор на цялата холдингова структура.

44-годишният Кръстев е магистър по образование, се казва още на сайта на столетницата. Той е семеен с две деца. 

На този етап от Министерството на транспорта не дават информация кога официално ще бъде представен екипът на  новия транспортен министър.  

От транспортното министерство коментират, че министър Папазов ще представи лично състава на екипа си чак след като излезе решение на Министерския съвет.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
6todane
преди 10 години
Божеее ! Гледам и не вярвам на ушите си!Тази селско измекярска крадлива физиономия уволнена от БДЖ за крупни далавери с покупката на вагони в компанията се спряга за министър!Добре че и това да се случи мандатът му ще продължи не повече от два три месеца до предсрочните избори! Да се надяваме че за малкото време което ще му бъде отредено този път ще поеме пътя към прокуратурата и следствения арест!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още