IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сградата на парламента е обсадена от протестиращи

Липсата на кворум в залата пък бламира избора на втори вицепремиер в парламента

10:06 | 26.06.13 г. 27
<p>
	<em>Разшири се инициативата, подета в социалните мрежи за оставката на правителството. Снимка: Investor.bg</em></p>

Разшири се инициативата, подета в социалните мрежи за оставката на правителството. Снимка: Investor.bg

Сградата на Народното събрание е напълно обсадена тази сутрин. Блокирано е и движението от протестиращите, които се събраха "на чаша кафе", като продължение на инициативата, подета в социалните мрежи за оставката на правителството. 

Блокирана е и работата вътре в парламента. Заради липса на кворум се провали днешното парламентарно заседание. При първата регистрация в 9 часа в залата бяха едва 104-ма депутати. По тази причина и председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви половин час почивка. 

В 9:30 часа обаче в залата бяха 112 депутати, при необходим кворум от поне 121. По тази причина и заседанието беше отложено за утре от 9 часа. 

Липсата на кворум провали изборът на втория вицепремиер по икономическите въпроси Даниела Бобева. В Народното събрание беше и цялото правителство, начело с премиера Пламен Орешарски, пише Dnes.bg.  В залата обаче не влязоха депутатите от ГЕРБ, които преди седмица официално обявиха, че напускат заседанията и ще се върнат само при обсъждане на промени в Изборния кодекс, както и депутатите от Атака. 

Виковете"Оставка" пред парламента продължават и в момента. При протестиращите излезе зам.-председателят Мая Манолова, но опитите да разговаря с протестиращите не се увенчаха с успех. По-рано към парламента полетяха и домати. 

Премиерът Пламен Орешарски във видимо лошо настроение влетя в кабинета на парламентарния шеф Михаил Миков, отказвайки коментар на събитията вътре и извън парламента.

Слушаме много внимателно какво ни казва улицата, увери пък министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на излизане от Народното събрание. "Времето на правителството в рамките на този мандат ще го определят народните представители", заяви още той и допълни, че независимо колко е това време има програма и той ще я следвам стъпка по стъпка. 

Според Йовчев плановете на това правителство ще дадат решение на голяма част от проблемите на хората. 

Междувременно парламентарната група на БСП се събра на спешно заседание след случилото се днес в парламентарната зала. Сергей Станишев заяви, че от действията на Атака става ясно, че партията не подкрепя правителството. БСП и ДПС не могат да съставят кворум в пленарната зала със своите 120 депутати. 

Лидерът на БСП отказа повече коментари и обяви, че ще има изявление по-късно. 

В галерията можете да откриете още снимки от събитията пред Народното събрание

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
И още нещо-тия дето вчера бяха подкарали оня депутата от ДПС бяха все хора завършили в чужбина, говорещи по 3-4 езика. НЯМА интелигенция, която да не е лява. Протестите в Лондон, Берлин и Брюксел са по 5 човека, слепецо. И забележи, че никъде няма снимки от високо на протестите-ама никъде! Ти беше ли да видиш колко са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
Дааам-прав си, че не можеш всичките да ги купиш-има и наивници, които си дават от времето безплатно, има и доста реваншисти. А бизнесмени там няма-има артисти и музиканти-все хора без работа:) А правилата не се правят от тълпата иванов:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
абе, бегемане-недоразумение гербаво:) - кои хора? 500 ***, половината от които платени от вожда ти ли? И най-много ме дразни в дебиличните гербери е, че обвиняват всички останали за техните грехове-например - теб те е яд, че ако се задържи пожарникаря прекалено дълго ще ти спре кранчето ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 0 rate down comment 4
markov
преди 10 години
Хаха ..... де да бях в управлението но не съм. :)Чак ти се чудя как си позволяваш да говориш от името на хората ? Хаиде ако обичаш удостовери тези си права .....избори си печелил, всички сме ти дали пълномощно или кво ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Водещият инстинкт на хората че НЕ ИСКАТ да бъдат управлявани нито ден повече от престъпници социалисти и депесари.И този театър се повтаря главно защото не можете и не искате да сте извън управлението на България въпреки че сте малцинство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 3
markov
преди 10 години
За съжаление за пореден път е на ход лумпенизацията на България. Пак е отворена фабриката за илюзий. Ще доидели някакви нови лица и ще ни оправят .......След 2-3 години като всичко свърши, пак ще има хора които ще твърдят че за пореден път са били излъгани. Колко пъти сме го гледали тоя театър? Колко пъти ще го гледаме още ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 1
IQ96
преди 10 години
до 20. Имаш право, че ни трябва ФУНКЦИОНИРАЩО правителство, а не занимаващо се с авиоотряда,добавки и други тъпизми! Животновъдите са абсолютно прави да протестират! Фирмите от отбранителната индустрия чакат комисия за да получат разрешения и изпълняват договорите си. Транспортниците също са с вързани ръце.Не ме интересува кой е управлението, НО ако не може да управлява (да работи работата си) дим да го няма!!!Некадърниците (политиците) се занимават с плювки един срещу друг но това не кара влака!Наистина ми е малко странно,че и нашите "синдикалисти" още си натискат парцалите и изчакват, сигурно са им обещали някой и друг лев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 6
jelenski
преди 10 години
трябва ни функциониращо правителство, че ГЕРБ няма да се откажат току така. всичко останало е само с цел дестабилизиране на България и доограбване на бедния български народ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Веско - я питай някой до теб защо управляващите са спрели излъчванията по BNT World.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 4
Vesko94
преди 10 години
Ето така написано и аргументирано мнение бих приел, въпреки че не съвпада с моето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още