IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три пълни седмици #ДАНСwithme

От утре протестът срещу правителството става целодневен

21:44 | 04.07.13 г. 100
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пред сградата на Парламента се озоваха стотици разноцветни балони с едно послание - Оставка! <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пред сградата на Парламента се озоваха стотици разноцветни балони с едно послание - Оставка! Снимка: Ройтерс

Вече 21-ви ден продължават протестите в столицата и други големи градове срещу правителството на Пламен Орешарски. След пиенето на кафе тази сутрин пред парламента, отново с оригинални лозунги, "въоръжени" със свирки, тромби и националния трибагреник, протестиращи се събраха тази вечер в 18.30 часа пред Министерския съвет в центъра на София.

Припомняме, че на шествията и митингите в страната старт бе даден на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание. 

Протестните демонстрации и днес започнаха още рано сутринта. Бяха издигнаха плакати "Това не е серенада! Оставка!" и "Харчите бюджета, а? Идват избори". Началото на 21-ия ден от масовите протести под наслова #ДАНСwithme, бе белязано от леки пререкания между протестиращите и шофьор на бус, настояващ да премине пред бул. "Цар Освободител". След намесата на полицията бусът обърна и така бе избегнат по-сериозен инцидент.

Обстановката около МС тази вечер по традиция е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, президентството, на Народното събрание и офисите на политическите партии. 

"Не сме тук на разходка, тук сме, за да ви изпратим. Довиждане, довиждане!". С такъв надпис хората призоваваха правителството да подаде оставка. Група джаз музиканти поддържаха настроението с импровизации пред фонтана до президентството.

Част от протестиращи раздаваше надути балони с надпис „Оставка”, като целта бе останалите участници да ги пукат. „Таз година дупка - догодина пропаст”, „България, събуди се” са част от другите издигнати плакати.

В 19.30 часа в пространството пред  Министерския съвет по данни на МВР се бяха събрали около 3000 души. По-късно шествието се насочи по обичайния си вече маршрут - към парламента, "Орлов мост", а после - към НДК и централите на ДПС и БСП.

Пред сградата на Народното събрание част от шествието забави ход, за да „подари“ шарени балони с надпис „Оставка“ на депутатите. 

Пред НДК тази вечер се събраха и поддръжници на правителството на Пламен Орешарски. Организацията и на този митинг се прави чрез социалната мрежа Facebook.

Повече от 30 души блокираха кръстовище в центъра на Сливен днес в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. В 17,30 часа протестиращите преградиха за около 15 минути кръстовището "Розова градина", като блокадата започна с минута мълчание в памет на починалия в София полицай. Заради пиковия час се образува голямо задръстване и движението се измести към странични улици, предаде Dnes.bg.

Въпреки това не се стигна до сблъсъци, а някои от преминаващите водачи изразиха подкрепата си към протестиращите със скандирания "Оставка!".

Протести срещу кабинета имаше и в Пловдив, Варна, Бургас.

От утре пък организатори на демонстрациите предвиждат целодневен протест с начало 8.00 до 17.00 часа в карето пред Народното събрание и площад "Св. Александър Невски". За мероприятието е била уведомена и Столичната община. 

Всичко за протестите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

69
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 10 години
Ми щом харесваш Орешака отивай в другата тема да пляскаш как ни го набиват ! Тез дет са от 1 месец тука аз не ги коментирам : аз лично две години само съм чел тука преди да ми стиска да напиша и дума !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
68
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
ама селски-ти ме нарече *** първи, или то ти можеш, а аз не:) караш ме да ти слизам на нивото...а там знаем кой има опит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
67
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
или пък, погледнато от друг ъгъл-96та пада правителството на БСП, бутнато от БСП-както и сега се мъчат да си го направят. Извади си вестниците от това време. СДС само стои и гледа мача. След това е ерата на Първанов-и са близо 11 год растеж-направен от Костов(бивш комсомолски председател), Царя(с двама зам министри от БСП-не точно коалиция, но определено не са имали големи търкания), тройната коалиция-с участието на БСП. Егати новите. Отивай протестирай против това. Щото именно тия 11 год. ме карат да си мисля, че Орешарски трябва да се задържи на власт. В нормалният свят-извади си главата от ***-по време на протести не се подава оставка-дай пример, защото аз съм ти изброи доста-'92ра в щатите, преди няколко години в Лондон размириците, окопирай уол стрийт...да продължавам ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
66
rate up comment 0 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
дата-кажи ми сега мнението ти за протестиращите-трябва ли да подкрепя насо и славчо на протестите:))))славчо е регистриран на 21.03. 2013 год и всичките му постове са строко "антикомунистически", толкова слепи, че къртиците са със зрението на пилот пред него.насо французина, макар и по-отдавна регистриран пише от декември 2012год. като първият му коментар е, че инвестора трие неудобни коментари и продължава с месеци в тоя стил-те тогава мен щяха да са ме банили по ай пи бе, младеж. После почват другите стихове в смисъл световната конспирация. Еми-в 6:30 съм на пилони-дано тия двамата не се доберат до властта:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
65
rate up comment 5 rate down comment 0
naso_fr
преди 10 години
Хахаааа, ще танцуваш ли на пилоните тази вечер, порно актрисооо. Истински радетел за България, браво!Дал съм ти по-долу в детайли изпълнението на порно-сценария 'Олигарски', коментирай по набелязаните точки.За 1 месец поставихте световен рекорд по губене на политическо доверие! Защото мозък дори за крадене нямате! Коментирай конкретните точки, бе форумна гейшо на БКП, коментирай конкретно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
64
rate up comment 4 rate down comment 0
data
преди 10 години
календаре , много ти е къса паметта : та на кратко - 1997 кат рушнаха правителството , след това 10 / десет / години ръст на икономиката и влязохме в клуба на богатите . И това го направиха НОВИТЕ дето влезнаха в властта след троловете на Виденов . Та сега е момента на следващото пречистване а тия дето ги плюете / протестиращите / взеха външните дипломати да ги легитимират - ако знаеш за кво говоря . А в нормалния свят ако след 20 дни протести не подадеш оставка започваш да минаваш за диктатор и никой няма да ви отвори врата никъде .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 3 rate down comment 0
Slavvi
преди 10 години
Когато ти липсват аргументи, започваш с личните нападки, определения и обвинения. И точно в този момент си загубил спора и за всеки разумен човек прозираш. След този момент, само *** и хората с разум, колкото да пазят равновесие, ще те считат за герой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 0 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
кви факти бе селски:) бъркаш лозунгите и фактите, ама липсата на образование(или поне-самообразование) ти пречи. И толкова ти стига акъла и твоя и на другото необразовано ***-заради такива като вас викат интернет *** на протестиращите:) И как да не подкрепя тая теза? Да обяснявам ли значението на сложните думички в поста ми:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 3 rate down comment 0
Slavvi
преди 10 години
Ти му посочваш факти, то те обвинява, че си турчин или адвокат на Борисов. Тая комунистическа *** никога няма да си промени подхода. Ама тя истината е като аналния секс - като не ти харесва и много те боли. И после почваш да мяташ фекалии във вентилатора, с цел да облекчиш болката.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 4 rate down comment 0
naso_fr
преди 10 години
Не се и съмнявам че форумната гейша на БКП активно ще участва в порно-сценярия 'Олигарски', загрявай на пилоните, там те бива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още