IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов призова за незабавна оставка на кабинета

ГЕРБ ще се върне в парламента, ако бъде поискан имунитета на Волен Сидеров, заяви председателят на партията

11:27 | 06.07.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	Борисов:&nbsp;&bdquo;Планът &quot;Орешарски&quot; предвижда да се вземе 1 милиард, за да се покрие някаква имагинерна дупка&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Борисов: „Планът "Орешарски" предвижда да се вземе 1 милиард, за да се покрие някаква имагинерна дупка". Снимка: Ройтерс

ГЕРБ иска незабавна оставка на това правителство, а изборите трябва да са през септември, за да може хората да се приберат от улицата, заяви в предаването "Животът и други неща" по БНТ бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос докога депутатите на ГЕРБ няма да влизат в пленарната зала на парламента, Борисов отговори, че проблемът е в поведението на лидера на "Атака". „В момента, в който Мишо Миков или прокуратурата отнемат имунитета на Волен Сидеров и ни гарантират реда и спокойствието, ще влезем в парламента и тогава ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно, докато падне този парламент и има предсрочни избори“, категоричен беше той.

Според лидера на най-голямата парламентарно представена партия вот на недоверие искат ежедневно хората на площадите в България и той е виден и ясен.

“В българския парламент има хора, които просто по начина, по който се държат и заради което са дошли, пряко застрашават живота и здравето. Казвам живота, защото са въоръжени с пистолети, палки, белезници сигурно носят – отде да ги знам. И ето, всичките наши колеги са свидетели как те искаха да набият Деси Атанасова и скочиха всички около тях. Този човек, както виждате, с наглостта си отишъл под балконите на Валери Симеонов, отдолу му подвиква и отива след това да се оплаква, че бивал нападан. Нали виждате просто абсурда. Този човек дойде на моя ред и с най-цинични думи ми говореше от един метър”, каза Борисов, като уточни, че в  обидите на Сидеров „майката” беше най-малкото“.

„Неговите хора с телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта. Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. Така че, от една страна, парламентът блокиран, от другата страна – домът ми блокиран. Къде да ходя?“, възмути се Борисов.

„Протестиращите трябва да знаят, че планът "Орешарски" предвижда да се вземе 1 милиард, за да се покрие някаква имагинерна дупка, който ще бъде похарчен без резултат, а после хората ще трябва да го плащат“, заяви още експремиерът.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 4
Ricco
преди 10 години
И к'во стана сега, джуджето Сидеров, на което всички си упражняват де що имат за упражняване, успя с няколко реплики и два-три хода да изолира могъщия Бойко и цялата му парламентарна група. Просто не е истина т'ва, не'ам думи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 8
data
преди 10 години
проблема на всички ви , е че го подценявате !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 32 rate down comment 21
Есхил
преди 10 години
Боже, когато този човек не е във властта толкова ясно се вижда колко е елементарен и първосигнален! Боже, пази България и нас българите от подобни самозванци и от техните още по неадекватни протежета и лакеи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 8
data
преди 10 години
хитрец е той . По скоро както каза Кево : присъствието във властта в тоя формат изтощава БСП . За това хитреца поставя не изпълними цели . Изхода от кризата е заровено на Позитано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 24
aldy
преди 10 години
Как би му прилягало да отправя "справедливите" си искания от СЦЗ. За всичките поразии които свърши през цялото си публично битие - като се почне от СИК, глаДното секретарстване с над 200 показни неразкрити убийства, кметстването и едноличното "компетентно" властване. С бюджет по-голям от Станишевия с цели 5 милиарда и фалиране на малки и средни предприятия. Но никой НЕ ПОСМЯ да вдигне глас срещу този примитив, защото страхът скова душите наши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още