IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВАС връща Съюз за стопанска инициатива в тристранката

Работодателската организация беше извадена от НСТС преди година с мотив, че не отговаря на критериите

17:30 | 16.07.13 г.
ВАС връща Съюз за стопанска инициатива в тристранката

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени решението на правителството на ГЕРБ, с което Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) беше отстранен от Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщава БТА.

Решението може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването на страните. Решението е взето с особено мнение от страна на съдия Александър Еленков.

Точно преди една година Министерският съвет призна за национално представени четири работодателски и две синдикални организации, които влизат в съвета за тристранно сътрудничество. Съюзът за стопанска инициатива беше изваден от тристранката с мотив, че не отговаря на изискванията в Кодекса на труда.

В тристранката участват синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

ССИ ще предложи на Министерския съвет спешно да се създаде Кризисен съвет за малкия и среден бизнес, който да работи за решаване на икономическите проблеми в страната, се казва в съобщение на организацията до медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още