IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски пред Ройтерс: Оставката би била безотговорно решение

Мащабните реформи не могат да започнат в настоящия момент, тъй като се нуждаят от широка обществена подкрепа, отбелязва премиерът

22:10 | 26.07.13 г. 12
Орешарски пред Ройтерс: Оставката би била безотговорно решение

Когато говорим за оставка, това е решение, което лесно може да се вземе в личен план. То обаче би било безотговорно за страната. Не съм чул убедителни аргументи, които да обяснят как оставката автоматично ще реши проблемите ни. Това заяви пред агенция Ройтерс министър-председателят Пламен Орешарски.

Българският премиер отбеляза, че воденият от него кабинет ще се придържа към прогнозата за икономически растеж през текущата година в рамките на 1%, отбелязвайки, че ситуацията ще е по-добра през 2014 г.

"Всичко обаче ще зависи от това как ще се развие политическата криза. Несигурността и политическата криза се отразяват на бизнес климата, но имаме ясен план за действие и продължаваме напред. Ако успеем да изпълним плановете си, ще убедим повече хора, че правителството работи. Всеки мандат зависи от степента на доверие", коментира Пламен Орешарски.

По думите му мащабните реформи не могат да започнат в настоящия момент, тъй като се нуждаят от широка обществена подкрепа. Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи по тези мерки, които получават подкрепа, като подобряването на прозрачността, правилата на конкуренцията и защитата на потребителите.

Като други основни приоритети Орешарски изтъква подобряването на събираемостта на данъците, съкращаването на бюрокрацията и борбата с корупцията чрез реформиране на обществените поръчки.

Министър-председателят на България гарантира запазването фискалната дисциплина, което е ключово изискване за запазване на фиксирания курс на българския лев спрямо еврото. Той отбеляза още, че правителството ще се постарае да гарантира, че фирмите ще получават бързо плащанията си за държавните поръчки, като по този начин ще бъде постигнато така желаното съживяване икономическия растеж.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Ако се съмнявате в искреността на този кабинет можете да се регистрирате и да подкрепите тази петиция:http://***.avaaz.org/en/petition/Petition_to_EU_Commissioner_Viviane_Reding_from_Bulgarian_citizens_1/?cCTRveb
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 4
Данни
преди 10 години
Ама разбира се,че оставката Му ще е безотговорно решение пред олигарсите !*** !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 5
lozkhris
преди 10 години
Въпреки 40+ дни на неспирни протести продължава нагло да стои там, където са го поставили *** и мутрите на страната с подкрепата на *** и един ***.Подкрепяй си гоЯ си кажи направо колко ти плащат да драскаш такива безумия по форумите...и бегом към Бузлуджа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
http://***.youtube.com/watch?v=oVDMMvxYZrwи аз нямам думи...имам де, ама няма смисъл да ги казвам:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 26
kane
преди 10 години
Браво на Орешарски!Въпрески огромното напрежение се държи като министър председател имащ подкрепата на парламента сиПодкрепям го и аз!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
Това ако го каже Шкумбата, ще ме разсмее. Станишев и той днес се изцепи, че нямало да подават оставка нито сега, нито май!Тия хора се надпреварват да казват кофти вицове!И самата БСП не може да се справи със Станишев! Иначе искат оставката на Фандъкова, на всеки, който не им е симпатичен! Тия хора са за лудницата! Не искам да съм роб на Моника! Стоилов е прав! И най-лошото е, че откакто Моника и Станишев са заедно, нещата много загрубяха. Мая Манолова оня ден казва на репортерите, да заснемат колко били протестиращите около нея и има наглостта да омаловажава броя им!В същото време правят подписка, която може да се окаже подписката за референдума за Белене, със сменени заглавия!""""правителството продължава да работи по тези мерки, които получават подкрепа, като подобряването на прозрачността, правилата на конкуренцията и защитата на потребителите.""""""""""Това е стилът на Моника! Уви! Но си отиват, въпреки играта им с думи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 6
stoiloff
преди 10 години
Безотговорно е но спрямо кого? Кажете другарю Олигарски - Клошарски!?Спрямо лобитата , на които сте обещали да доизточите народа и да превърнете страната ни във една ***-ислямска помия?Всичко което сега сте впергнали в месомелачната машина е , за да направите нищожеството Санишка на моника да заеме мястото на Барозо!Българи само заради това нищожество на мониката ние страдаме и САТРАПИТе озурпират властта и ще я държат всячески докато не го изберат на поста!Обадете се на свои роднини и познати ! Всички трябва да сме на улиците! Да не позволим този процес на въздигане на нищожеството на мониката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 4
shpono
преди 10 години
Другарю Олигарски, на фона на всички безотговорни решения които взехте, подаването на оставка би било най отговорното решение което сте взимали за и в полза на България. Вие ежедневно ежечасно, чрез най смешното, нагло, корумпирано циганизирано и нелегитимно правителство от кукли на конци доказвате, че извършвате държавна измяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 4
Zal_Negodnik
преди 10 години
Бушон Олигарски ,идва и твоето време *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още