IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвет за децентрализация ще подобрява диалога правителство - общини

Председател на съвета ще бъде регионалният министър

18:02 | 31.07.13 г. 1
Съвет за децентрализация ще подобрява диалога правителство - общини

По време на днешното заседание на Министерския съвет беше възстановен Съветът за децентрализация, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

В редовния брифинг след заседанието регионалният министър Десислава Терзиева обясни, че това е първата стъпка за подобряване на диалога с общините и реалното осъществяване на децентрализацията у нас, става ясно още от думите на министъра.

Според нея тя ще доведе до подобряване на икономическия климат в общините и ще доведе до ръст на икономиката.

Съветът ще бъде председателстван от регионалния министър, а първото му заседание ще бъде насрочено до края на август. Членове са заместник-министри, областни управители и представители на Националното сдружение на общините в Република България.

Процесът на децентрализация цели постигане на оптимално разпределение на правомощия и ресурси между различните нива на управление за предоставяне на по-качествени услуги на гражданите.

Припомняме, че преди няколко дни от Националното сдружение на общините в България поискаха в актуализацията на бюджета да бъдат взети предвид и задълженията на общините. Те обикновено са към малкия и средния бизнес, обясни изпълнителния директор на организацията Гинка Чавдарова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Като започнат да говорят за малък и среден бизнес, някой може ли да каже, какво имат предвид тия хора?Та тия "вериги", хранителни и всякакви, така са оковали хората, че е истинско чудо, че все още някой издържа на тоя колосален напън!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още