IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкращават щата на три министерства заради това на инвестиционното проектиране

Кабинетът прие нови устройствени правилници на трите ведомства

15:23 | 28.08.13 г.
Съкращават щата на три министерства заради това на инвестиционното проектиране

Щатове от три министерства -  на земеделието, на икономиката и на външните работи, ще бъдат намалени с цел да се осигурят щатни бройки в администрацията на новото Министерство на инвестиционното проектиране. Днес по време на заседанието си кабинетът прие нови устройствени правилници на трите ведомства с цел да се оптимизира работата им, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Щатните места в земеделското министерство се намаляват с общо 9 бройки. Предвидено е и увеличаване на щатната численост на Националната служба по зърното за сметка на намаляване на числеността на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) с 8 бройки.

ОТ МС уточняват, че чрез вътрешно преструктуриране на Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) се осигуряват 13 щатни бройки от системата на МЗХ.

Общата администрация на МЗХ се структурира в шест дирекции, а специализираната – в една главна дирекция „Земеделие и регионална политика“, както и още 12 дирекции.

С новия устройствен правилник числеността на Министерството на икономиката се намалява с 10 щатни бройки. Общата администрация е структурирана в седем дирекции, а специализираната – в 13 дирекции и една главна дирекция, която носи името „Европейски фондове за конкурентоспособност”.

Общата численост на външно министерство се намалява с 6 щатни бройки и така общият брой на заетите във ведомството става 1344. Тези 6 щатни бройки ще бъдат прехвърлени на новото Министерството на инвестиционното проектиране. Общата администрация на ведомството се структурира в пет дирекции, а специализираната – в четири генерални дирекции, 19 дирекции и задгранични представителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още