IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК подозира картел на пазара на топлинна енергия в София

Институцията извърши проверка в офисите на Иста България, Техем и Топлофикация - София

08:14 | 27.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК подозира картел на пазара на топлинна енергия в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши проверка в офисите на Иста България, Техем Сървисис и Топлофикация София. Проверката е свързана с образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение на разпоредбите на глава ІІІ и глава ІV от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). 

Цитираните части от закона засягат злоупотреба с монополно положение и непозволени търговски споразумения, прилагани от страна на топлопреносното дружество и дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия.

От съобщението на институцията става ясно, че тя се е самосезирала на базата на данни от извършено предварително проучване относно организацията и функционирането към настоящия момент на пазара на доставка (продажба) на топлинна енергия на потребители за битови нужди и пазара на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в гр. София.

Производството пред КЗК цели да проучи поведението на дружествата за дялово разпределение и на Топлофикация София при формирането на цените на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в етажна собственост.

Предстои анализ на събраните документи, който да покаже дали има доказателства за извършено нарушение, допълват от КЗК. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още