IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2014 ще заложи пари за таблети и Wi-Fi за училищата

Предстои да бъде гласувано предложение за отпускане на допълнителни 9,4 млн. лв. за училища и детски градини

16:14 | 30.09.13 г.
Бюджет 2014 ще заложи пари за таблети и Wi-Fi за училищата

От следващата година ще започне поетапно въвеждане на безжичен интернет в училищата. В бюджета за 2014 г. ще се предвидят средства за закупуване на таблети и интерактивни дъски в учебните заведения. Това заяви в Бургас министърът на образованието Анелия Клисарова, предаде БТА.

Според нея новите технологии трябва да влязат в училище, като те ще мотивират децата да учат повече.

Образователният министър съобщи още, че на 2 октомври предстои да бъде гласувано предложението за отпускане на допълнителни 9,4 млн. лв за училищата и детските градини. Средствата ще бъдат насочени към по-малките училища, където учителите не са получили никакво увеличение на заплатите си.

Министър Клисарова добави, че бюджетите на детските градини и училищата ще се изчисляват по нов начин през следващата учебна година и практиката парите да се изчисляват на база брой ученици ще бъде прекратена.

„Догодина ще бъдат въведени коефициенти за отдалеченост на учебното заведение, брой деца със специални потребности и други“, обясни Клисарова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още