IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалният министър: Няма риск да загубим европейски средства

Възможно е някои от лотовете на АМ "Хемус" да бъдат построени с бюджетни средства, заяви Десислава Терзиева

09:15 | 11.10.13 г. 2
Регионалният министър: Няма риск да загубим европейски средства

По обхода на Габрово и западната дъга на Околовръстния път на София се работи. Няма риск да загубим евросредства. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева тази сутрин пред БНТ. Тя бе поканена да коментира новия вот на недоверие към кабинета от страна на партия ГЕРБ, който е на тема инфаструктура.

Терзиева определи мотивите за вота като "несъстоятелни твърдения и неекспертно подготвени". Това са просто констатации, в които няма нищо мотивирано, заяви тя

Министърът се защити, като посочи, че през годините на управлението си кабинетът "Борисов" е обърнал гръб на Северозападна България и е фокусирал вниманието си към Южна.

По повод строителството на магистрала "Хемус" Терзиева обясни, че може да се прибегне и до заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). 

"Нека да приключи предпроектното проучване, за да видим какви ще са параметрите на проекта. Можем да обособим отдлени части, които да започнем да строим дори с бюджетни средства", допълни тя.

За Лот 3 на АМ"Струма" Терзиева посочи, че "ще се строи категорично". Регионалният министър допълни, че Лот 3 на "Струма" е в индикативния списък и за него пари ще бъдат отпуснати, а строителството му ще се случи в заложените срокове. 

На въпрос за ремонтите на второкласни и третокласни пътища из страната Терзиева обясни, че регионалното министерство предвижда индикативна стойност от 170 млн. евро от ОП "Региони в растеж", за която да се преговаря с Европейската комисия.

Трябва да започне спешна реформа във ВиК мрежата, посочи още Терзиева като по думите й през 2009г. са спрени големи ВиК проекти. В сектора трябва да се подходи интегрирано, а не парче по парче, категорична е тя. 

Към момента са уволнени 15 от ръководителите във ВиК мрежата заради лош мениджмънт, посочи министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"Няма риск да загубим европейски средства", защото първо трябва да ни ги дадат! - та като не ги дадат, няма и какво да се губи ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още