IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адемов: Идеята за минимален доход от 400 евро в ЕС е трудно изпълнима

Социалният министър е убеден, че предложението на този етап трудно може да се реализира във всички страни от ЕС

09:55 | 04.12.13 г. 18
Адемов: Идеята за минимален доход от 400 евро в ЕС е трудно изпълнима

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов е песимист по отношение на идеята на Европейския икономически и социален съвет към Еврокомисията, която предвижда до 5-6 години да се въведе единен минимален доход от 400 евро на месец за всички страни в ЕС.

По негови думи на този етап предложението е трудно да се рeализира, тъй като съществува икономически дисбаланс между държавите-членки на съюза и ще е трудно параметрите на минималния доход да се изравнят скоро.

"На този етап има много страни, в които това много трудно може да се реализира. Проблемът не е в това дали са малко или много тези 400 евро на месец, а дали това са пари, които реалната икономика може да произведе", коментира той пред NovaTV.

Той допълни, че тази мярка би довела до сриване на бюджетните системи в някои страни.

Адемов уточни, че вероятно дискусия на по-високо равнище по темата ще бъде проведена от новия Европейски парламент след изборите догодина.

По негови думи ако държавите въведат един такъв минимум ще се избегне възможността за дъмпинг на цените.

"Тоест, свободното движение на хора, стоки и капитали няма да бъде обвързано с движение от по-ниски към по-високи доходи, а ще бъде от места с по-ниска към по-висока квалификация", обясни той.

По този начин според него ще се осъществи идеята на ЕС за свободното движение - свободната квалификация и индивидуалните способности да се срещнат на едно достатъчно високо ниво със заплащането.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 34 rate down comment 11
iivanoff
преди 10 години
Недей се обвързва с мен ,че сега някоя разгонена проста *** ще ти скочи отнякъде ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 35 rate down comment 8
SSIW
преди 10 години
Ххахаха, айде кажи как едновременно може да "постнем", коментар с почти еднакъв смисъл :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 38 rate down comment 8
SSIW
преди 10 години
Той човека си го е казал : ... предложението на този етап трудно може да се реализира във всички страни от ЕС . Да се чете : Никои и не мисли да го въвежда във ВСИЧКИ страни от ЕС.Един *** аргумент: на кого му пука, дали в България (на пример) ще има социален мир, абе дали въобще ще има българи? На никой. Какво отражение може да даде една социална/гражданска катастрофа , в малка и бедна страна, без армия? Никакво. Такива мерки, евентуално, ще се прилагат на места, където може да възникнат сериозни , системни щети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 38 rate down comment 9
iivanoff
преди 10 години
"Социалният министър е убеден, че предложението на този етап трудно може да се реализира във всички страни от ЕС" - ДА де, изхожда не от явната за всички, силна Дискриминация на управлението на самия ЕС към различните "държави", а че някои са повече в ЕС от други ;))))))))))))))*** не е проблема в това че вероятно няма акъл като за нормален 4-то класник - това също е явно, а В това, че тези дето му дават акъл, мислят маймуните за толкова умни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 44 rate down comment 8
Stone_Kold
преди 10 години
"На този етап има много страни, в които това много трудно може да се реализира. Проблемът не е в това дали са малко или много тези 400 евро на месец, а дали това са пари, които реалната икономика може да произведе",това озна4ава 4е и моят живот е излишен след като няма с какво да се препитавам икономиката автомати4но ме осъжда на смърт и ставам излишен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 39 rate down comment 12
nobel
преди 10 години
Не е трудно изпълнима Хасане, не е. Трябва само да сложим другаря Виденов или Тодор Вълчев за шеф на ЕЦБ и да видиш как за нула време всички ще станем милионери. Защото през 1997-а всеки, който имаше 1 000 лева беше милионер. Така че задачата си е съвсем изпълнима, защото това 400 евро си е само една цифра и нищо повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 17
data
преди 10 години
тия 10 % нетна или брутна надценка я смяташ ? Щото акое нетна - демек след приспадане на всички разходи преди данъци - много фирми в момента могат само да мечтая да изкарат подобна печалба !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 49 rate down comment 13
SS-23
преди 10 години
Адеме, не си прав, братчет! доказвал съм го многократно!Има огромен резерв в печалбите на фирмите...огромен! И в момента заплатите реално могат да се увеличан 25-30%, без това по никакъв начин да се отрази на цената на крайният продукт! Просто печалбите на фирмите ще бъдат нормални, т.е. 10%!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още