IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да управляваме фирмата по време на криза?

Ефективните методи за управление са в основата на доброто дългосрочно бизнес развитие

09:43 | 06.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Как да управляваме фирмата по време на криза?

В условията на тежка икономическа криза, на каквато нееднократно сме ставали свидетели през годините у нас и в чужбина, основният фокус пада върху частната инициатива. Обикновено в подобни случаи държавата е в колапс и основният възможен двигател за излизане от блатото е зрелият предприемачески нюх.

Въпреки че е притиснат до стената, частният сектор продължава да има една основна задача – да предложи конкурентен продукт, чрез който да се позиционира успешно на пазара. За да успее обаче да постигне това, всеки ръководител, било то на малка семейна фирма или голямо предприятие, трябва да се позове на ефективни методи на управление.

Задавайки си въпроса "Каква е целта?", предприемачът трябва да се стреми към непрекъснато подобрение както на работния процес, така и на самия екип. Формирането на добър колектив винаги е било в основата на дългосрочно доброто управление.

Възможно ли е да сме успешни по време на криза? Отговорите на този и много други въпроси ще даде организираната от Институт за свободен капитализъм "Атлас" лекция на тема "Как да управляваме фирмата по време на криза? (Ако има такава)".

Темата ще бъде широко обсъдена от директора по качеството на Integrated Micro-Electronics Bulgaria Огнян Василев. Той е изявен професионалист в областта на системното управление, с дълбоки знания и значителен практически опит в Тоталното управление на качеството, Стройните (Lean) техники, Теорията на ограниченията, както и в методологии като Шест Сигма и организираното решаване на проблеми.

Събитието ще се проведе на 6 март 2014 г., четвъртък, от 18:30 в "Зала 73", София, ул. "Борис I" №73 (във вътрешния двор).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
На времето имаше едно такова разказче, в което млад бизнесмен поканил преподавателя си от икономическия университет на гости. Като се върнал вкъщи, преподавателят с гордост и възторг разказвал на жена си колко е хубава вилата на Джон, колко е бърза яхтата му, колко е голям басейна и колко е красив самолета му. - И кой е научил Джон как се печелят пари? - попитала жената. - Е, как кой - разбира се, че аз!В тоя момент жената му нахлупила тигана с пържените яйца на главата с думите: - А като си научил него, защо не научи първо себе си, та сега да не се налага да живеем с мизерната ти заплата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още