IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие" отпуска 16,8 млн. лв. помощи

Част от средствата са предназначени за развъдните асоциации, за производството на висококачествени семена и за борба с болести по зеленчуковите култури

20:28 | 04.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд „Земеделие" отпуска 16,8 млн. лв. помощи

Управителният съвет (УС) на държавен фонд „Земеделие" е решил да отпусне 16,8 млн. лв. по държавните помощи за изхранване на преживни животни, за развъдните асоциации, за производство на висококачествени семена и за борба с болести по зеленчуковите култури, съобщиха от пресслужбата на фонда.

Ръководният орган на институцията е приел отпускането на 11 млн. лв. като първи транш по схемата на държавна помощ de minimis за изхранване на преживни животни едър и дребен рогат добитък от основно стадо (крави, биволици, овце-майки и кози-майки).

Конкретният размер на ставките на единица животно ще бъде определен на следващото заседание на фонда. С друго решение на УС на ДФ „Земеделие" се стартира приемът на заявления по схема за държавна помощ „Помощ за водене на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните" през 2014 г.

Финансовият ресурс по схемата възлиза на 3 млн. лв. Общо 1 млн. лв. ще бъдат отпуснати по схема за държавна помощ „Помощ за насърчаване производството и използването на висококачествени семена през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още