IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладкарници "Неделя" навлизат и в Румъния

Български и международни франчайзинг компании разкриха тайните на успешното си разрастване

18:17 | 16.05.14 г.
Сладкарници "Неделя" навлизат и в Румъния

Сладкарници "Неделя" скоро ще има и в Букурещ, заяви днес основателят и собственик на веригата Георги Минчев на конференцията "Нови бизнес идеи".

Много румънци, идващи в Русе, вече познават вкуса на нашите торти и проявяват интерес към тях, допълни Минчев. По-нататък имаме желание да завоюваме и пазара във Виена, каза още той.

Името на сладкарниците ще бъде запазено, като се направи превод на съответния език, уточни Минчев. В България веригата има 25 салона, като 18 от тях са на франчайзинг. 

Днешната конференция постави началото на двудневното пето изложение за нов бизнес Franchising Expo 2014, което събира български и международни франчайзинг компании. 

Диана Райкова, мениджър бизнес развитиe на Subway България, разкри основните фактори за успеха на веригата за бързо и същевременно здравословно хранене, която има 40 хил. ресторанта в 103 държави.

"На първо място, държим изключително много на контрола стриктно да се спазват правилата на фирмата", заяви Райкова. Изключително важни са и ефективните рекламни кампании, сподели още тя.

Изборът на подходящ партньор и място за отваряне на заведенията също е определящ. Subway са гъвкави и могат да се помещават в сградата на друг вид институция, например училище, болница и т.н. и по този начин да бъдат насочени към определен вид група от хора, допълни тя.

Мениджърът маркетинг и реклама на Рефан Явор Генов разказа пък защо фирмата се разпростира на три континента – Европа, Азия и Африка. "Ние предлагаме франчайзинг на семейни фирми, тъй като смятаме, че, когато човек работи за себе си, той си върши най-съвестно задълженията", каза Генов.

„При нас има свобода на избора. Нашите клиенти могат да избират какво количество парфюм да си купят, какъв да е ароматът му и в каква опаковка да бъде, което премахва ограниченията, налагани от другите фирми“, заяви още той.

Прости и ясни правила са ключът към успеха на фирмата, коментира Теодора Димитрова, изпълнителен директор на  агенцията за недвижими имоти „ЕРА“ България. Фирмата има 111 офиса в 14 европейски страни.

На конференцията беше представена и академията за деца, родители и възрастни KindyRoo, която отваря врати в България на първи юни.

KindyRoo присъства в 13 страни и насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата от шестседмична възраст до 5 години. Програмата е особено успешна в Австралия и има вероятност да се превърне в такава и в България, каза Мая Василева, представител на фирмата за България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още