IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките и средните предприятия влизат в национален регистър

Целта е те да имат осигурен контакт с държавата по електронен път

16:20 | 19.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Малките и средните предприятия влизат в национален регистър

Електронен регистър на малките и средни предприятия (МСП) ще улеснява дейността им. Това стана ясно днес при представянето на проект на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Стойността на проекта е почти 400 хил. лв., като той се реализира от ИАНМСП с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Проектът е стартирал през февруари тази година и се очаква да бъде завършен през август 2015 г.

Идеята на регистъра е нe да затруднява предприятията и да ги накара да се регистрират някъде другаде, а да ги улеснява, подчерта ръководителят на проекта Тони Димов.

Регистърът ще съдържа най-важните административни данни за МСП, техните актуални контакти, обем и обхват на дейността им и др.

Базата данни ще може да бъде използвана за създаване на секторни партньорства, клъстери, браншово сътрудничество и повишаване на инттернационализацията им.

Чрез регистъра ще може да се осъществява обратна връзка между ИАНМСП и предприятията, допълни Димов. Така крайната цел е сигурен и бърз контакт на компаниите с държавата по електронен път.  

Системата ще предоставя актуална информация на потребителите за предстоящи инициативи и събития, организирани от ИАНМСП. Тя ще подпомогне и подаването на заявки в електронен вариант за участие на дадена фирма в някое събитие.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още