IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ с над 21 млн. лв. загуба за първото полугодие

Сред печелившите дружества към транспортното министерство са Летище София и "Български пощи"

15:21 | 03.07.14 г.
БДЖ с над 21 млн. лв. загуба за първото полугодие

По приоритетна ос 3 (подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари) бе подписан първият договор в България за строителство на интермодален терминал в гр. Пловдив.

Много добро физическо изпълнение има при проектите, които се изпълняват от „Метрополитен“ АД, посочи Киров. По лот 2 от "Младост" 1 до Бизнес парка в "Младост" 4  изпълнението е над 60%, а по лот 1 от „Цариградско шосе“ до летището е 53%, уточни той.

По приоритетна ос 4 (развитие на корабоплаването) в ход е изграждането на бреговите центрове във Варна и Бургас, което се очаква да приключи през ноември тази година, отчетоха още от министерството. Близо 4 млн. лв. се инвестират за изграждането на двата брегови центъра.

За първото полугодие на 2014 г. „Пристанище Варна“ има печалба от над 2 млн. лв., а „Пристанище Бургас“ е с печалба от 96 хил. лв., сочат данните на министерството.

Друго дружество от системата на министерството, което отчита печалба за полугодието, е „Български пощи“. За периода то има печалба от 146 хил. лв., докато през 2013 г. е било на загуба от над 3 млн. лв.

Само за няколко месеца от поемането на управлението през миналата година Министерството на транспорта осигури 7,5 млн. лв. за „Български пощи“, посочи зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

През ноември 2013 г. заплатите на част от персонала в „Български пощи“ беше увеличен с между 3 и 12%, което не се беше случвало в близките 3-4 години, посочи още Тодоров.

За една година са направени ремонти на повече от 35 офиса на дружеството, допълни още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още